Nieuws
Elastomeerkoppelingen voor veeleisende toepassingen

R+L Hydraulics GmbH vervaardigt nu in Duitsland koppelingen voor het merk Quick Flex van het moeder­bedrijf Lovejoy. De elastomeerkoppelingen lenen zich voor zware toepassingen.

Elastomeerkoppelingen

Het bedrijf biedt de Quick Flex-serie aan in diverse modellen en afmetingen. Het noemt de eenvoudige montage en het ontbreken van smeer­middelen als voordelen. Zij vormen een verbinding tussen motor en overbrenging, tussen over­brenging en het aangedreven systeem, tussen motor en pomp of andere varianten met asver­bin­dingen.

Voor toepassingen in de voedselverwerkende industrie kan de gebruiker kiezen uit alle soorten koppelingen in rvs-ver­sies.

Veeleisende toepassingen

De afdekkingen uit één of twee delen lenen zich voor hogere snelheden en kop­pels. De constructie dempt torsietrillingen en stootbelastingen en verlengt daarmee de levens­duur van de koppeling en de omringende componenten. Contact tussen de metalen oppervlakken ontbreekt. En omdat de metalen naven niet slijten, vormt het elastomeer­element het enige re­serveonderdeel. Het elastomeer kan radiaal worden vervangen zon­der het aandrijvende en/of het aangedreven systeem te verplaatsten/demonterren.

Specs

De beschikbare openingsdiameters variëren van 10 mm tot 280 mm. Het ontwerp voorziet in constante koppels van 43 Nm tot 188,8 kNm met pieken van 85 Nm tot 377,5 kNm. De koppelingen compenseren uitlijningsfouten tot 2 graden. De gebruiker kan bij de standaardkoppelingen en koppelingen met vulstukken kiezen voor asafstanden van 25 mm tot 3000 mm. De fabrikant biedt verschillende elastomeervarianten voor verschillende koppels en een temperatuur­bereik tot 177° C. De klant kan verschillende boringstypes kiezen, inclusief metrische of inch-afwerkingsboringen, met spiebaan en stelschroeven (als speling- of perspassing), met conische klembus of in spiebaanuitvoering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.