Nieuws
Aquatech Amsterdam gaat door in november 2021

Ekopak meldt de overname van Global Water & Energy (GWE), een private onderneming met hoofdzetel in Brugge (België) en filialen in Europa, Zuidoost-Azië en Noord-Amerika. GWE houdt zich bezig met de behandeling van industrieel afvalwater, hergebruik van water en de productie van groene energie.

Ekopak

Deze acquisitie levert geografische, intersectorale én technologische complementariteit op. GWE opereert op de internationale markt, grotendeels buiten Europa, terwijl Ekopak zichzelf voornamelijk in West-Europa op de kaart zette. Deze overname maakt Ekopak naar eigen zeggen tot een full solution partner en een wereldspeler op vlak van waterhergebruik. Deze samenwerking stelt GWE & Ekopak in staat om te voldoen aan de behoeften van de industrie, de beschikbaarheid van water van de hoogste kwaliteit te garanderen en tegelijkertijd te voldoen aan de strenge lokale lozingsnormen.

Complementair

Qua expertise staat GWE sterk op het vlak van afvalwaterzuivering waar Ekopak juist op het vlak van circulair watergebruik opereert. Beide ondernemingen blijven onder hun eigen naam actief maar zullen gezamenlijk de markt benaderen indien mogelijk. Pieter Loose, CEO Ekopak: “De sector biedt enorme opportuniteiten maar evolueert snel. Om daarop tijdig in te spelen, vraagt een brede expertise en een bepaalde schaalgrootte. Samen kunnen we in de huidige consolidatiegolf binnen de sector een sturende rol vervullen met onze complementariteit. Wij merken meer en meer dat onze klanten naar beide oplossingen zoeken. Ook geografisch vullen we elkaar perfect aan. De integratie van beide bedrijven biedt ons een unieke opportuniteit, op het meest geschikte moment in de evolutie van de sector. The time is now! We go for it!”

Uli Ombregt, CEO Global Water & Energy: “Zowel Ekopak als GWE werken voor grote vestigingen van internationale ondernemingen. De successen die wij bij deze vestigingen realiseren, zetten die groepen ertoe aan om vergelijkbare oplossingen in al hun locaties over de hele wereld te implementeren. Door onze samenwerking staan we hiervoor op de eerste rij. De opportuniteiten zijn schier oneindig…

Food&beverage en (petro)chemie

Zo telt GWE tal van grote klanten uit de brouwerij- en voedingssector, terwijl Ekopak een voet tussen de deur heeft bij tal van multinationals uit de chemische en farmaceutische sector. Voortaan kunnen we onze expertise bundelen en gezamenlijke oplossingen aanbieden voor al deze ondernemingen, uit al deze sectoren. Het DNA en de bedrijfscultuur van GWE sluiten perfect aan op die van Ekopak. Op het vlak van teamwork wordt het alvast een vliegende start.”

Ekopak verwerft 100 procent van de aandelen van de GWE-groep die vanaf heden in de consolidatiekring van Ekopak wordt opgenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.