Nieuws

Een beursnaam: Aqua Nederland

En beursnaam: Aqua Nederland

De vakbeurzen Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen gaan samen verder onder de naam Aqua Nederland. De eerste editie onder de nieuwe naam vindt plaats op 23, 24 en 25 maart 2021 in Evenementenhal Gorinchem.

Aqua Nederland

Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen vonden al jaren parallel plaats. Maar nu gaan ze daadwerkelijk onder een naam opereren.

Aqua Nederland brengt vraag en aanbod van watertechnologie, waterbeheerdiensten en kennisproducten samen voor de complete nationale waterketen. Op Aqua Nederland krijgen de vier watertypen Afvalwater, Drinkwater, Proceswater en Stedelijk water & Rioolbeheer elk meer gezicht met gerichte kennissessies, demonstraties en netwerkmogelijkheden.

Een waterketen

Esther Rodenburg, Event Manager Aqua Nederland, legt uit: “Het beloofde een feestelijke editie te worden in Gorinchem in maart 2020. Helaas bleek drie dagen voor de opbouw dat de gevolgen van het coronavirus een streep zetten door de 2020-editie. De beoogde officiële aankondiging van de samenvoeging werd daardoor uitgesteld.”

“Wij zien net als veel van onze partners dat er eigenlijk maar één waterketen is in Nederland die steeds meer een geheel vormt. Een keten die gelukkig steeds meer samenwerkt om de uitdagingen op het gebied van circulariteit, energietransitie, klimaatadaptatie en veilig water aan te gaan. Denk maar aan ontwikkelingen als een zuiveringsinstallatie die als waterfabriek voor proceswater wordt ingezet en zo het drinkwater ontziet. Of stedelijk waterbeheeroplossingen die overmatig water vasthouden en het riool ontlasten”, vervolgt Rodenburg.

RioleringsVakdagen

Aqua Nederland krijgt ook een nieuwe huisstijl en al 300 exposanten bevestigen hun deelname voor Aqua Nederland 2021. Het aanbod exposanten op RioleringsVakdagen vindt de bezoeker onder de noemer Stedelijk Water & Rioolbeheer. De nieuwe opzet geeft meer ruimte voor het groeiende aantal partners met oplossingen voor het waterbeheer in de openbare ruimten. Op de vernieuwde bovenverdieping, Next Level, staan de ingenieursbureaus en innovators met klimaatadaptieve oplossingen. Twee nieuwe roltrappen en een vaste trap zorgen voor connectie tussen beide verdiepingen. Next Level beslaat in totaal 5.800 vierkante meter aan beursvloer en congresruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.