Nieuws
Easy Clean Systeem voor sneller en eenvoudiger Cip-en

Spin Pompen introduceert het Easy Clean Systeem (ECS) van Mouvex. Deze oplossing maakt het gebruik van een externe CIP-bypass overbodig en zorgt voor een eenvoudig en efficiënter CIP-proces.

Sneller Cip-en

De fabrikant stelt het systeem sinds kort beschikbaar op de nieuwe H-FLO hygiënische oscillerende zuigerpompen. Het versnelt en vergemakkelijkt het Cip-en van de Mouvex-pomp. Volledige integratie van de CIP-bypassfunctie in de pomp maakt externe bypass-leiding en -kleppen rond de pomp overbodig.

Ondanks de afwezigheid van een aparte CIP-bypass leiding blijft de reiniging op volle CIP-capaciteit mogelijk. Dat garandeert maximale efficiency van het reinigingsproces.

Luchtaansluiting

Speciaal voor de Cleaning-In-Place krijgt het transmissieblok van de H-FLO oscillerende zuigerpomp met ECS een luchtaansluiting. Door perslucht met een druk van 4 bar tijdens de reiniging in het transmissieblok in te voeren, rekt de balg in de pomp uit. Er ontstaat ruimte tussen de disc en de cilinder waardoor de CIP-vloeistof optimaal en met een minimale drukval door de pomp kan stromen.

Het Easy Clean System kan tot een maximale zuigdruk van 6 bar worden toegepast op de pompinlaat tijdens het cippen.

Voordelen Easy Clean System

De leverancier noemt het ECS eenvoudig te installeren en te gebruiken. Daarnaast biedt de optionele feature een aantal belangrijke pomp technische en procesmatige voordelen. Naast een compactere opstelling door het ontbreken van een externe CIP-bypass scheelt het ook installatiekosten. Het voorkomt de veroudering van het stilstaande product en de bacteriegroei tijdens de gehele productiecyclus zoals bij een klassieke bypass-leiding. De CIP-procedure verloopt sneller omdat de pomp niet hoeft af te koelen tussen de warme en koude fasen van de CIP. De pomp blijft 100 procent volumetrisch en verliest geen rendement omdat CIP gebeurt zonder extra speling in de interne pompconstructie.

Evenwichtige druk

Bij toepassing van het ECS zijn de druk aan de binnenkant en de druk aan de buitenkant van de balgen in evenwicht. Dat maakt de pomp minder gevoelig voor waterslag en/of de drukschommelingen die tijdens CIP-reiniging kunnen ontstaan.

Het optionele systeem beperkt de drukval over de pomp tijdens de CIP-reiniging. Hierdoor blijft de maximale capaciteit van de CIP+ pomp beschikbaar voor de reiniging van de installatie.

Upgrade

De fabrikant levert het systeem op alle H-FLO modellen, behalve de H-FLO 50/65) en op de SLS4 en SLS8 oscillerende zuigerpompen.

Bovendien kunnen bezitters van al geïnstalleerde pompen ook dit CIP-systeem laten installeren. De al aanwezige persluchtvoorziening van het traditionele CIP-proces wordt daarvoor hergebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.