Nieuws

Duurzame Droogenergie Dag

Grootste warmtepomp

De Duurzame Droogenergie Dag van BULK en Vereniging Nederlandse Werkgroep Drogen (NWGD) vindt plaats op 13 juni in het Orpheus Theater in Apeldoorn.

Energiezuinig drogen

Door de energie-intensiviteit van industriële droogprocessen bepalen aardgas- en elektriciteitstarieven de kostprijs van producten uit een sproeidroger, wervelbeddroger of banddroger. Naast dat de maatschappij steeds meer om duurzame processen vraagt, draagt ook de stijgende kostprijs bij aan het zo energiezuinig mogelijk produceren.

Behaalde resultaten op Duurzame Droogenergie Dag

Het blijkt mogelijk om met bestaande technologie substantiële energiebesparingen te behalen. Zo behaalden gebruikers recentelijk opmerkelijke resultaten met de integratie van warmtepompen in industriële drooginstallaties. Maar ook de terugwinning van warmte uit droogprocessen kan veel opleveren. Daarbij speelt kennis over de interactie tussen product, warmte en lucht een belangrijke rol. Specialisten uit de procesindustrie en energie-consultancy geven op de Duurzame Droogenergie Dag praktijkvoorbeelden van gerealiseerde projecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.