Nieuws
Duurzaamheidsrapport Xylem 2021 over behaalde resultaten

Xylems meest recente duurzaamheidsrapport toont vooruitgang in het oplossen van wereldwijde wateruitdagingen. Het bedrijf ligt op koers om netto zero CO2-uitstoot te bereiken. Meer dan de helft van Xylems 22 grootste faciliteiten draaien nu op 100 procent hernieuwbare energie. En bij klanten hielp het bedrijf meer dan een biljoen liter water te hergebruiken in 2021.

Duurzaamheidsrapport

Xylems jaarlijkse duurzaamheidsrapport belicht het werk met klanten en partners om ’s werelds grootste wateruitdagingen op te lossen. Het geeft ook details over de vooruitgang die het boekte om zijn operationele voetafdruk te verkleinen. Van het verminderen van de broeikasgasemissie-intensiteit met 12 procent tot aan afname van het waterverbruik met 22 procent ten opzichte van 2019.

Dat gebeurt door het aanbieden van geavanceerde oplossingen en diensten die utiliteitsbedrijven, industriële bedrijven en andere waterverbruikers in staat stellen hun netwerken te optimaliseren. Zo hielp het bedrijf in 2021 zijn klanten dankzij technologie in totaal meer dan een biljoen liter water te hergebruiken en de CO2 footprint met 0,73 miljoen ton CO2 te verminderen.

Xylems doelen

Zelf kondigde de watertechnologiepartner vorig jaar al aan in zijn eigen waardeketen vóór 2050 een zero CO2-uitstoot te realiseren. Het verminderde niet alleen zijn Scope 1 en 2 netto broeikasgasemissie-intensiteit met twaalf procent maar draait nu ook op meer dan de helft van zijn grote faciliteiten op 100 procent hernieuwbare elektriciteit. In 2021 begon het bedrijf met een ambitieus programma voor de elektrificatie van het wagenpark. Dat resulteerde in het eerste jaar van het programma in een vermindering van 31 procent van de broeikasgasemissies van het Europese wagenpark. Bij de emissies van het Amerikaanse wagenpark bedroeg de vermindering 19 procent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.