Nieuws
Duitse ministerie geeft toestemming voor waterstofleidingnetwerk in Saksen.

Ook Duitsland kent allerlei initiatieven om de energietransitie te versnellen. Zo start Ontras Gastransport uit Leipzig binnenkort met de bouw van het eerste Duits/Europese waterstofleidingnetwerk. Het Duitse Federal Ministry of Economic Affairs and Climate Protection (BMWK) gaf de benodigde goedkeuring aan de versnelde start van het project ‘Doing Hydrogen’ and ‘Green Octopus Central Germany’ in het kader van ‘IPCEI hydrogen’

Waterstofleidingnetwerk

Het gaat om aanpassing van bestaande gasleidingen naar het transport van waterstof. Maar ook komt er een nieuwe constructies om Saksen op het Duitse en Europese waterstofleidingnetwerk aan te sluiten, het zogenaamde ‘European Hydrogen Backbone’. 

Het project moet de waterstofaanvoer bij zowel de industrie rondom Leipzig als vanaf 2027 in Meissen garanderen. Het gaat om in totaal 900km waterstofleiding.

Energieminister van Saksen, Wolfram Günther: ‘We bouwen een waterstofeconomie over de hele keten. Dat garandeert klimaatbescherming, leveringszekerheid, onafhankelijkheid en het maakt Saksen tot een aantrekkelijke, zakelijke regio. Dat alles vraagt om een efficiënte infrastructuur om waterstof te leveren waar er behoefte aan bestaat. Het verheugt mij dan ook dat de federale overheid zo snel mee schakelt en groen licht gaf voor dit strategische belangrijke project. We gaan door in de hoogste versnelling.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.