Nieuws

Droge, robuuste klauwenvacuümpompen

Droge klauwenvacuümpompen voor zware omstandigheden

Leybold introduceert de Clawvac droge klauwenvacuümpompen voor ruwe industriële processen. Het ontwerp van de pomp maakt hem geschikt voor uitdagende toepassingen zoals het hanteren van met deeltjes en damp verontreinigde gassen. 

Droge klauwenvacuümpompen

Naast food processing, verpakking en milieutechnische toepassingen raadt de fabrikant hem aan voor drogings- en sterilisatieprocessen.

De gebruiker kan kiezen uit drie pompsnelheden. Dan kan hij continu draaien op elke, gewenste druk. Door het ontwerp kan de olie niet in contact komen met de te verpompen media.

De simpele toegang tot de vacuümgenerator vereenvoudigt het onderhoud en maakt reinigen on site mogelijk. Zo kan de gebruiker de klauwer snel uitnemen voor reiniging. Hij hoeft slechts de rotors te verwijderen zonder opnieuw te moeten synchroniseren.

Zware omstandigheden

De klauwen draaien volledig contactvrij in het pompenhuis. De rotors worden gemaakt van rvs en de pompen krijgen een corrosiewerende coating aan de binnenkant van de vacuümkamer.

Het modulaire ontwerp voorziet in een snelle demontage. De frequentie hangt af van het proces waar ze in draaien. Na ongeveer 20.000 uur moet de onderhoudsdienst slechts de olie en lipseal vervangen.

Vereenvoudigd onderhoud

“Dankzij de pompkarakteristiek reduceerden wij het aantal noodzakelijke onderhoudsbeurten en verhoogden wij de milieubalans”, aldus Niels Gorrebeeck, Product Manager Rough Vacuum, Leybold, Keulen.

“We baseren de ClawVac-set-up op een snelle componentenuitwisseling om zo downtime te reduceren. We bieden ook een plug-and-play-module aan. Afhankelijk van de gevraagde capaciteit zitten in zo’n systeem een of twee vacuümpompen. Ze opereren in een IoT-gecontroleerde, droge en luchtgekoelde omgeving. ”

Specs

Doordat de ene pomp is voorzien van snelheidscontrole garandeert het systeem precies de benodigde vacuümcapaciteit. De intelligente controlecomponenten (de)activeren de andere vaste snelheid pomp al naar gelang de vacuümvraag.

De pomp bevindt zich in een geluidarme omkasting en variëren in capaciteit tussen 604 en 1144 m3/h en kunnen tot 140 mbar absoluut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.