Nieuws

Droge en natte processen geen gescheiden werelden

Droge en natte processen geen gescheiden werelden

Tijdens de vakbeurzen Solids en Pumps & Valves op 2 en 3 oktober 2019 in Rotterdam Ahoy wordt inzichtelijk gemaakt dat droge en natte processen geen gescheiden werelden zijn.

Droge en natte processen

“Hoewel elk zijn specifieke technologieën kent, is er in de praktijk lang niet altijd sprake van gescheiden processen. Beide kunnen op een locatie voorkomen en beide proceswerelden hebben elkaar nodig en kunnen van elkaar leren”, zegt Michiel Schröder namens beursorganisator Easyfairs.

Op het raakvlak van droge (Solids) en natte processen (Pumps & Valves) is de meet- en regeltechniek een gemeenschappelijke factor. Dit komt dan ook terug in de Instrumentation Area. Dit nieuwe initiatief op Solids en Pumps & Valves vormt letterlijk de verbindende straat tussen beide vakbeurzen. In deze straat kunnen bezoekers terecht voor specifieke informatie over procesinstrumentatie. Aanwezige exposanten in deze straat zijn onder andere Endress+Hauser, Krohne, Festo, Yokogawa en Vega.

Geen gescheiden werelden

Bezoekers kunnen verder op de beursvloer oplossingen vinden voor het gehele productieproces omdat Solids en Pumps & Valves één geheel vormen. Schröder: “Maar de beurzen zijn wel toegespitst op de verwerking en transport van vaste stoffen en vloeistoffen. Het grote voordeel van een gecombineerde Solids en Pumps & Valves is dat het voor bezoekers een heel efficiënte manier is om een compleet beeld te krijgen van het huidige aanbod op component- en installatieniveau.”

Deelnemers

Een greep uit de deelnemers van Pumps & Valves laat zien dat Eriks, Iwaki, Distrimex, Bray Controls, AVK, Georg Fischer, Netzsch Pompen, Duijvelaar Pompen en SPX Flow zich presenteren op de beurs. Op Solids staan onder andere Aerzen, Azo, De Koningh, Dinnissen, J-Tec, Matec, Polem, Schoeller Allibert, Tbma en VDL Industrial Products. “Die partijen vertegenwoordigen grote expertise. Dat maakt dit evenement onmisbaar voor iedere professional actief in een producerende omgeving”, aldus Schröder.

Conferentieprogramma

Tijdens Solids en Pumps & Valves staan niet alleen componenten en installaties voor verwerking van vaste- en vloeistoffen centraal. Onder het mom van ‘wie niet deelt, kan ook niet vermenigvuldigen’ biedt de organisator de bezoekers kennis en diverse best practices in één van de theaters op de beursvloer. Alle onderwerpen, sprekers en tijden vindt u op www.solidsrotterdam.nl en www.pumpsvalves.nl.

Smart badge voor bezoekers

Alle beursbezoekers krijgen bij binnenkomst een smart badge. Deze technologie vereenvoudigt het verzamelen van informatie tijdens een beursbezoek. Door de komst van de smart-badge-technologie kunnen bezoekers op eenvoudige wijze de voor hun relevante stands scannen Na afloop van het bezoek ontvangen ze alle informatie van de gescande stands direct in hun mailbox.

Praktische informatie

Op 2 en 3 oktober 2019 vinden Solids en Pumps & Valves gezamenlijk plaats in Rotterdam Ahoy. De beurs is op deze twee dagen te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Bezoekers treffen hier componenten en installaties aan voor hun gehele proces. Registreren voor Solids en registreren voor Pumps & Valves. Het toegangsticket geeft toegang tot beide vakbeurzen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.