Nieuws
Drinkwaterafsluiter bestand tegen hoge temperaturen
De Sisto-16TWA roestvast stalen membraanafsluiter voor drinkwatertoepassingen wordt in Nederland voor het eerst gepresenteerd tijdens de Aqua 2019 in Evenementenhal Gorinchem op 19-21 maart a.s. (foto: KSB).

KSB breidt het programma Sisto-armaturen verder uit. Het nieuwe type Sisto-16TWA krijgt nieuwe materialen voor de onderdelen die met het medium in aanraking komen.

Drinkwaterafsluiter

KSB presenteert de nieuwe afsluiters in Nederlandse tijdens de vakbeurs Aqua Nederland op 19-21 maart in Evenementenhal Gorinchem.

Ze vallen binnen de toenemende Europese eisen ten aanzien van metalen, kunststoffen en elastomeren voor drinkwatertoepassingen.

Productspecificaties

Zo is ter voorkoming van legionellabesmetting het zelflozende afsluiterhuis van hoogwaardig roestvast staal zonder dode ruimte. De in eigen huis ontwikkelde perioxide en zwavelvrije elastomeermembranen beschikken over KTW-W270-toelating. De membranen kunnen continue bedrijfstemperaturen van 90°C weerstaan en voldoen aan de elastomeer-richtlijnen van het Duitse Ministerie voor Milieu die in 2022 van kracht worden.

De nieuwe, hydraulisch geoptimaliseerde serie is geconstrueerd voor een maximaal toelaatbare bedrijfsdruk van 16 bar en wordt geleverd in nominale doorlaten van DN15 tot DN200. Voor de doorlaten DN125, DN150 en DN200 zijn beproefde uitvoeringen van met kunststof gecoate gietijzeren huizen leverbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.