Energie-efficiëntie

Drie Rwzi’s in een

Drie Rwzi’s in een

De rioolwaterzuivering (Rwzi) in Leidsche Rijn ontvangt vanaf nu ook het afvalwater van Maarssen en Maarssenbroek. 27 november 2019 opende de eigenaar een uitbreiding die deze extra ontvangst mogelijk maakt.

Drie Rwzi’s

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden werkten samen aan het samenvoegen van hun drie rioolwaterzuiveringen. Dat leidt tot grotere efficiëntie en daarmee financiële en beheersmatige voordelen. Op het terrein van de rioolwaterzuivering in Leidsche Rijn kwam onder andere een extra nabezinktank en vond uitbreiding van de beluchtingscapaciteit plaats.

Samenwerking

Het gezuiverde afvalwater gaat vanaf nu naar het Amsterdam-Rijnkanaal waar tot voorheen de kwetsbare Vecht het gezuiverde water van Maarssen ontving. Omdat Maarssen onder waterschap Amstel, Gooi en Vecht valt, werkte Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden voor dit project met hen samen.

Fijnzeefinstallatie

Begin 2020 komt er nog een fijnzeefinstallatie voor hergebruik van cellulose.

De werkzaamheden voor de Rwzi tot nu toe bestonden uit het aan elkaar lassen van 1 km buis die onder de A2 van Leidsche Rijn naar Maarssenbroek doorloopt; een nieuw rioolgemaal in Maarssenbroek en het ombouwen van de het beluchtingssysteem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.