Nieuws
Drie finalisten in water voor Prins Friso Ingenieursprijs

Kivi onthulde onlangs de drie finalisten voor de Prins Friso Ingenieursprijs 2022. Op 16 maart tijdens de Dag van de Ingenieur vindt de uitreiking plaats. Vanaf dinsdag 15 februari staan de profielen met video’s van de drie finalisten online op www.kivi.nl/dagvandeingenieur en start de publieksstemming.

Drie finalisten

Ir. Nikéh Booister, adviseur Waterveiligheid en Klimaatadaptatie bij Sweco, dr. ir. Sjoerd Kerstens, leading professional Water bij Royal HaskoningDHV en ir. Marijn van Rooij, co-founder en CTO van Ocean Grazer bv dingen meer naar de door Kivi (Koninklijk Instituut Van Ingenieurs) ingestelde prijs.  

Kivi reikt de Prins Friso Ingenieursprijs voor de achtste keer uit. Het instituut wil met de rpijs excellente ingenieurs en hun werk zichtbaar maken. Vorig jaar ging dr. ir. David Fernandez Rivas, universitair hoofddocent vloeistofdynamica aan de Universiteit Twente, er met de prijs vandoor.

Jury en publiek bepalen

Tot en met dinsdag 15 maart krijgt het publiek de gelegenheid te stemmen op één van de drie finalisten, om zo tot een publiekswinnaar te komen. Daarnaast zullen de bevindingen van de vakjury de winnaar van de Prins Friso Ingenieursprijs bepalen. Kivi maakt de winnaar bekend tijdens het jaarlijkse event de Dag van de Ingenieur op woensdag 16 maart 2022.

Kivi, de beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland bestaat dit jaar 175 jaar. Het zet zich in voor het ondersteunen van ingenieurs in hun beroepsuitoefening, het zichtbaar maken van hun werk en het leggen van verbindingen tussen ingenieurs en samenleving.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.