Nieuws
Directiewisseling Weir Minerals van Garib naar Neilson
Links Andrew Neilson en rechts vertrekkend president Ricardo Garib.

Na 43 werkzame jaren gaat Ricardo Garib aan het eind van 2022 met pensioen en treedt hij terug als president van Weir Minerals. Zijn opvolger, Andrew Neilson bekleedt nu nog de functie van president bij Weir ESCO.

Ricardo Garib

Ricardo, sinds 2016 president maakte de divisie tot een sterke tak, aldus de Minerals Groep.

Hij gaat in het vierde kwartaal de transitie met Andrew begeleiden.

Andrew werkte sinds zijn aantreden als president bij ESCO begin 2020 aan acquisities, de groeistrategie en verbeterde de veiligheid en resultaten binnen de divisie.

Jon Stanton, CEO: “We bedanken Ricardo Garib voor zijn uitmuntende contributie aan de groei van ons bedrijf en de mijnindustrie gedurende vele jaren. Zijn focus op veiligheid en op wat klanten willen, is ongeëvenaard. We wensen hem veel plezier bij zijn pensioen.”

Andrew Neilson

Hij vervolgt: “We zien de opvolging door Andrew Neilson met vertrouwen tegemoet. Andrew kent ons bedrijf van binnenuit en beschikt over immens veel ervaring binnen de branche in combinatie met onze activiteiten. De resultaten die hij door de Jaren heen behaalde, overtuigen ons dat hij Minerals naar nieuwe hoogten kan leiden. Ik kijk er naar uit met hem samen te werken vanuit zijn nieuwe rol.”

Andrew Neilson kwam in 2010 bij Weir binnen als Hoofd strategie. In 2014 benoemd het bedrijf hem tot Director Strategy en Corporate Affairs. In 2017 verhuisde hij naar Amerika om eerst de rol van Finance Director van Minerals Division te aanvaarden. Vervolgens begeleidde hij de integratie van Esco bij Weir als Chief Integration Officer. Daarna leidde hij Europa, Noord-Afrika en Rusland voor Minerals. In juli 2020 vertrok hij opnieuw naar de States als President van ESCO. Hij behaalde een master in engineering maar is tevens gekwalificeerd accountant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.