Nieuws
Digitale multiparameter-transmitter voor haar Coriolis-massaflowmeters

Siemens presenteerde onlangs de zelfontwikkelde Sitrans FCT070 digitale multiparametertransmitter voor haar Coriolis-massaflowmeters. Dankzij de Digitale Sensor Link vindt de dataoverdracht tussen de meetbuizen en de Sitrans FCT070 digitaal, real-time en zonder enige vorm van dataverlies plaats.

Coriolis-massaflowmeters 

De Sitrans FCT070 leent zich voor alle Coriolis-meetbuizen in het Siemens-portfolio. Of het nu gaat om een grote de meetbuis (DN150) of kleine (DN1) de Sitrans FCT070 herkent de meetbuis automatisch.

Dankzij de Sitrans FCT070 kan de gebruiker de Coriolis-massaflowmeter naadloos in Simatic TIA-Portal en Simatic PCS7 integreren. Omdat hij geen aparte transmitter in het veld behoefte kunnen installatie en inbedrijfname snel en kostenefficiënt plaatsvinden, aldus de fabrikant.

Digitale multiparametertransmitter

De integratie in de TIA Portal gebeurt met de Sitrans Library voor TIA-Portal. In deze bibliotheek zitten kant-en-klare functiebouwstenen voor de PLC, Faceplates en voor de visualisatie in WinCC . Dit geeft de gebruiker in real-time volledig toegang tot alle proces- en diagnostische data van de Coriolis-massaflowmeters. Daarbuiten faciliteert Faceplates ook volledige toegang tot alle parameters van het instrument. Hiermee een volledige transparantie van het instrument in het automatiseringssysteem waarborgend.


Integratie

De Sitrans FCT070 wordt via de Simatic ET 200SP direct geïntegreerd in de automatisering van de gebruiker. Dankzij deze directe integratie komt ook de geïntegreerde doseerfunctionaliteit goed tot zijn recht. Deze integratie belast de PLC minder en ontlast de gebruiker van tijdvertragingen dan wel navulling als gevolg van interrupts en scantijden van de PLC. De snelheid, reproduceerbaarheid en nauwkeurigheid van de doseringen zullen als gevolg hiervan toenemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.