Nieuws
Achema

Dinsdag 15 juni en woensdag 16 juni 2021 vindt online Achema Pulse plaats. De week ervoor maakte de organisatie de finalisten van de Achema Innovation Challenge bekend. Op 15 juni valt de definitieve beslissing wie er definitief de prijs mee naar huis neemt.

Achema Innovation Challenge

Hoe kan de procesindustrie de enorme databergen die het al gedurende lange tijd verzamelt benutten? De organisatie vroeg om digitale methodes en AI-oplossingen. Acht teams overtuigden de jury met hun concept en mogen dat presenteren op 15 juni 2021 van 15.00 – 17.00 uur. De Pulse-deelnemers mogen stemmen in een live poll.

Finalisten

Twee teams, D.A.T.A. Solutions en Otto Normal dragen een oplossing aan voor het implementeren van AI als onderdeel van het Keen-platform. Daarvoor vroeg ABB AG om een intelligente pijpleiding die verzamelde datasets automatisch pre-processest, opschoont en labelt.

De tweede uitdaging komt van TU Dortmund University. Zij tonen belangstelling voor AI als beeldherkenning voor de procesomstandigheden in een extractiekolom met vloeistoffen.

Keen Seekers en Data Barber presenteren dinsdagmiddag 15 juni eveneens hun oplossing.

Watermanagement

Voor Predictive maintenance in watermanagement vraagt EnviroChemie een systeem om de componenten van een waterplant te kunnen monitoren. MT DeepWater en Okeanos presenterne 15 juni hun concept.

Ook Evonik daagde waterexperts uit. Zij zoeken een monitoringssysteem voor dosering van chemicaliën bij behandeling van afvalslib. Hier pakken Banius – Intelligent Process Optimization en PolyLyzer de handschoen op.

Platform

Vorig jaar bij de eerste editie telde de Achema Innovation Challenge 183 deelnemers. Sommigen kwamen al als team binnen maar ook een aantal ontmoette elkaar pas op het challenge-communicatieplatform n platform. Zij bundelden daarop alsnog hun krachten. Met workshops krijgen alle deelnemers advies voor hun oplossingen. Naast een geldprijs mogen de winnaars een dag bij een van de deelnemende bedrijven doorbrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.