Nieuws

Damen levert baggerschip aan T&C in Paraguay

Damen levert baggerschip aan T&C in Paraguay

Damen Shipyards Group ondertekende een contract met Ingeniería de Topografía y Caminos S.A. (T&C). De laatste, contractor in Paraguay neemt een Cutter Suction Dredger (CSD) 500 af.

T&C Paraguay

T&C gaat met het baggerschip de zuidbank van de rivier Asunción transformeren tot het Costanera-Sur-project. De zandproductie moet substantieel omhoog om de deadlines te halen.

Al decennialang overstroomt de stad jaarlijks. Inmiddels maakten diverse woon- en industriewijken al ruimte om een 7,5 meter dijk te kunnen bouwen.

Mr Francisco J. Griño, Vice President van T&C explains: “Trots kunnen we vertellen dat we in dit project participeren. Het brengt significante verbeteringen wat betreft duurzaamheid en economische welvaart voor Asunción. Niet alleen houdt de natuurlijke barrière de stad veilig en droog, het zorgt ook voor een betere verkeerscirculatie, het bevordert het handelsverkeer in de stad en verbetert de levenskwaliteit van de inwoners.”

Damen levert baggerschip aan T&C in Paraguay

Baggerschip

Alle werkzaamheden, inclusief de baggeractiviteiten moeten binnen twee jaar zijn afgerond. In totaal moet negen miljoen kuub sand verplaatst. “Daarvoor schaffen we het betrouwbare, Damen baggerschip aan”, legt Griño uit.

In totaal zal het project naar verwachting vijf jaar in beslag nemen, alles afhankelijk van de zandproductie. De CSD500 zal daaraan een belangrijke bijdrage gaan leveren.

Dankzij de modulaire bouw kan het schip volledig ontmanteld naar Paraguay. Het zal eerst van Antwerpen naar Montevideo in Uruguay zeilen. Vandaar uit gaat het op een ander schip de Paraguay River op naar zijn uiteindelijke bestemming.

Daar eenmaal aangekomen, gaat een Damen-team aan de slag om hem volledig te assembleren en de gebruikers te instrueren.

Damen levert baggerschip aan T&C in Paraguay

Damen

T&C behoort tot de nieuwe Zuid-Amerikaanse klantenkring die Damen de laatste jaren aanboorde. Zo leverde de baggerschipfabrikant al schepen aan Argentinië, Brazilië, Colombia, Mexico en nu dus Paraguay.

Het bedrijf kan snel leveren door de de grote standaard voorraad. De modulariteit zorgt dat het snel klantspecifieke aanpassingen kan doorvoeren. Zo kreeg het schip voor Paraguay speciale ankers, dekkranen en een speciaal ponton.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.