Nieuws
Daikin vergroot productiecapaciteit van warmtepompen in Duitsland

Daikin Europe N.V. kondigde onlangs aan zijn Duitse productiesite voor warmtepompen uit te breiden. Deze expansie maakt deel uit van het strategische managementplan van Daikin Europe voor 2025. Dat komt tegemoet aan de stijgende vraag naar warmtepompen in Europa door te investeren in lokale productiecapaciteit. 

Verhoogde productiecapaciteit

In het Duitse Güglingen komen op 22.000 m2 drie nieuwe productielijnen en kantoorfaciliteiten. Tegen 2025 moet dat zorgen voor een meer dan verdrievoudiging van de huidige output. Het bedrijf moet daarvoor op zoek naar 500 nieuwe werknemers.

“Met de uitbreiding van onze fabriek verzekeren we een stabiele bevoorrading voor een snelgroeiende markt” zegt Filip De Graeve, Managing Director van Daikin Manufacturing Germany GmbH en Daikin Airconditioning Germany GmbH. Hij duidt daarmee op de nabijheidsstrategie die Daikin. Dat impliceert dat het produceert nabij de afzetmarkten die het bedient. De residentiële hydronische warmtepompen voor verkoop in Europa worden hier ook volledig ontworpen en geproduceerd.

Daikin

Hiromitsu Iwasaki, Vice President van Daikin Europe N.V, licht toe: “Al 100 jaar ontwikkelen we warmtepomptechnologieën. Die zetten we in voor het ontwerp en de productie van verwarmings-, airconditioning- en koeltoestellen maar ook voor de compressoren en koelmiddelen die hiervoor worden gebruikt. Dankzij de investering in de Duitse fabriek creëren we bijkomende capaciteit zodat we meer van onze hoogwaardige warmtepompen op tijd aan de Europese markt kunnen leveren.”

Investeringen energietransitie

De jaarlijkse vraag naar residentiële warmtepompen zal naar verwachting tegen 2025 verdrievoudigen. “Warmtepompen spelen duidelijk een cruciale rol in het koolstofvrij maken van onze huizen en bedrijven”, zegt Martin Dieryckx, General Manager van het Environmental Research Center van Daikin Europe N.V. “Als wereldleider in het ontwikkelen van warmtepompen kunnen we de productiecapaciteit uitbouwen om de energietransitie te ondersteunen. Een overgang die van groot belang is voor de toekomst van Europa”.  

Deze aankondiging sluit nauw aan bij gelijkaardige mededelingen over het uitbreiden van de Daikin warmtepompfabriek in België en de bouw van een nieuwe warmtepompfabriek in Polen. Eerder kondigde Daikin Europe ook al aan dat het zijn R&D-activiteiten zal verhogen. Zo wordt het nieuwe EMEA Development Center in Gent het wereldwijde ontwikkelingscentrum voor warmtepompen.

Voor PompNL nr. 5 2022 schreef mijn collega van Installatie.nl een artikel hoe warmtepompen in te passen in de procesindustrie. Als u zeker wilt weten dat u het nummer ontvangt, raden we u aan even hier te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.