Nieuws
Daikin investeert € 300 miljoen in nieuwe warmtepompfabriek in Polen

Daikin Europe N.V. gaat 300 miljoen euro investeren in een nieuwe fabriek in Łódź, in Polen. In juli 2024 gaat de nieuwe fabriek van start met het produceren van residentiële warmtepompen. Deze investeringen komen bovenop de vorig jaar aangekondigde 840 miljoen euro in bestaande fabrieken in België, Tsjechië en Duitsland en het nieuwe Daikin R&D center. 

Daikin investeert

Met de investeringen verstevigt de warmtepompfabrikant ook zijn positie op de Nederlandse markt. Het bedrijf pakt naar eigen zeggen de rol van enabler om de door minister Hugo de Jonge gecommuniceerde doelstelling vanaf 2026 te realiseren.

Daikin investeert € 300 miljoen in nieuwe warmtepompfabriek in Polen

“Wij maken al ruim 60 jaar residentiële warmtepompen en voeren daarmee al decennia de warmtepompmarkt in Europa en Nederland aan”, zegt Edwin Hoogerwerf, Managing Director van Daikin Nederland.

Warmtepompen

“We ontwikkelen warmtepompen in onze Europese R&D-centra en produceren ze in Europese fabrieken. Ook de Nederlandse specialisten denken mee in de ontwikkeling. Dat zorgt ervoor dat de warmtepompen naadloos aansluiten op de behoefte van de Nederlandse markt. Met uitbreiding van onze capaciteit in Europa zetten wij onze huidige inspanningen om de door het kabinet gestelde doelstellingen voor een duurzaam Nederland te behalen, nog meer kracht bij. We nemen daarin naar ons idee een voortrekkersrol”, aldus Edwin Hoogerwerf.

Het bedrijf beschouwt Europa binnen zijn wereldwijde vijfjarenplan als een regio met topprioriteit voor het uitbreiden van het bedrijfsonderdeel voor verwarming met warmtepompen.

Poolse fabriek

Toshitaka Tsubouchi, President van Daikin Europe: “De fabriek in Polen zal de grootste productiecapaciteit warmtepompen voor verwarming binnen onze groep verwezenlijken.” Vicepresident Hiromitsu Iwasaki, vult aan: “Door kapitaalinvesteringen en het creëren van meer werkgelegenheid in onze bestaande warmtepompfabrieken in Europa breiden we onze productiecapaciteit uit. Het besluit om deze gloednieuwe fabriek te openen, toont dat we een krachtig antwoord bieden op de stijgende vraag in Europa. Tegen 2025 zal de nieuwe fabriek 1.000 werknemers tellen. Dankzij onze inspanningen kunnen we tegen 2025 vier keer ons huidige volume produceren. Daarmee creëren we een productiesysteem dat op een stabiele manier aan een snelgroeiende markt weet te leveren. Met deze nieuwe fabriek zetten we onze nabijheidsstrategie voort. Dat betekent dat alle verwarmingsproducten die we in Europa verkopen, ook in Europa worden gemaakt.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.