Nieuws

Cryogeen regelventiel

Cryogeen regelventiel

Samson presenteert het regelventiel type 3598. Dat leent zich volgens de fabrikant specifiek voor zware cryogene toepassingen in de procesindustrie.

Cryogeen

Cryogene plants nemen op dit moment niet alleen in grootte toe maar ook de gebruikte procesdrukken stijgen. Dat stelt zwaardere eisen aan de regelventielen maar impliceert ook grotere volumestromen.

Voordelen

De fabrikant noemt als voordelen robuustheid, lage onderhoudskosten (door top-entry-ontwerp), compactheid en de circulatiebarrière in het isoleerdeel. Dat eerste maakt hem zelfs geschikt voor zware procescondities, zoals cavitatie en flashing.
Het drukontlaste binnenwerk zorgt voor de ompacte regelventiel/aandrijvingcombinatie. De circulatiebarrière in het isoleerdeel minimaliseert warmtelek en voorkomt ijsvorming op de klepsteel.

Kenmerken

De twee-weg globe valve beschikt over een Ansi 3” t/m 8” doorlaat. De druktrap bedraagt Ansi Class 300-900. Het temperatuurbereik loopt van -196 ºC t/m 65 ºC. Optioneel is hij te voorzien van cover plate voor opname in VIP-leiding. En de klant kan een special bestellen t/m 12” en Class 1500.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.