Nieuws

Covid19 beïnvloedt de beurskalender voor 2021

Arie Mol wint Go Pro van 10 april 2019 op Pump Plaza
Op Pump Plaza, de plek waar veel pompennieuws te halen viel, nam Arie Mol van Mol Rotating Equipment Consultant tot zijn grote verbazing op 10 april 2019 de verlote GoPro in ontvangst nemen.

Het blijven onzekere tijden dus hoe het beurs/bijenkomstenjaar er gaat uitzien, geen idee? Er kwamen al wel wat duidelijkheden. Zo gaat EuroMaintenanceNEXT van maart 2021 naar 14, 15 en 16 juni 2021. Bovendien besloot FHI niet tot een extra Wots maar houdt het het ‘normale’ ritme aan van even jaren. De Metav vindt alleen in virtuele vorm plaats.

Beurskalender 2021

Nadat FHI week 49 al koos om pas in 2022 de volgende Wots te organiseren, lijkt door Covid-19 ook maart voor Rotterdam Ahoy te onzeker. “Om een volwaardige en succesvolle beurs te organiseren hopen we dat een paar maanden extra een groot verschil maken.” Het verplaatst daarom het internationale congres EuroMaintenance en de vakbeurs Maintenance Next naar 14, 15 en 16 juni 2021. Op de beursvloer staat ook altijd het Pump Plaza.

Volwaardige beurs

“Deze beslissing betekent goed nieuws voor iedereen,” licht Manager Exhibitions Pieter Bas Dujardin toe. “Als organisatie willen we een volwaardige beurs en een sterk congres aangevuld met workshops en bedrijfsbezoeken neerzetten. De kans van slagen is in juni groot, mede doordat in de zomer het aantal besmettingen lager ligt.”

Tel daarbij op de hoopgevende signalen over vaccins en sneltesten. “De verplaatsing kan natuurlijk alleen als alle betrokkenen het steunen. Gelukkig stemde nagenoeg iedereen ermee in en vond 14, 15 en 16 juni 2021 een geschikter moment. We streven namelijk hetzelfde doel na: een succesvolle editie organiseren.”

Nvdo

Ook met het perspectief op internationaal reizen lijkt deze beslissing juist. Ellen den Broeder, Verenigingsmanager Nvdo, die dit jaar EuroMaintenance organiseert, toont zich verheugd over de beslissing: “Om een succesvol en internationaal congres neer te zetten zoals EuroMaintenance, moet men weer kunnen reizen. Dat geldt niet alleen voor het congres maar ook voor de workshops en bedrijfsbezoeken die we juist voor het Europese publiek organiseren. In ieder geval binnen Europa maar liever ook daarbuiten. Nu we deze beslissing samen met alle betrokkenen tijdig hebben genomen, kunnen we allemaal op tijd schakelen en inplannen. Verantwoordelijkheid en veiligheid staan voorop. We zijn blij dat we passende, nieuwe data hebben gevonden. Het commitment van velen in deze beslissing maakt ons trots en geeft een groot gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel.”

Metav digital

In Duitsland kampen ze met dezelfde Covid19-gerelateerde problemen. Dr Wilfried Schäfer, Executive Director van de VDW, de Duitse machinebouwersassociatie ziet het positief in en roemt de creativiteit die ontstaat. Al eerder verplaatste de VDW, organisator van de Metav de beurs van december 2020 naar maart 2021. Maar inmiddels wijzigen de plannen radicaal. De datum 23 tot 26 maart 2021 blijft staan maar de organisatie kiest voor een digitale versie. 

“Uit bezorgdheid voor onze standhouders die tenslotte een heleboel moeten plannen met inachtneming van de gezondheid van hun medewerkers, gaat Metav 2020 alleen in virtuele gedaante door. “Gezien de stijgende infectiecijfers die het Robert Koch instituut de laatste tijd publiceert en het feit dat Messe Düsseldorf alle evenementen van Q! 2021 cancelde, zien we geen andere mogelijkheid dan digitaal te gaan”, aldus Schäfer.

VDW virtueel

Metav virtueel krijgt een drietrapsraketconstructie: de virtuele beurs, intelligente Matchmaking en Websessies. Op de virtuele beurs kan de standhouder zijn stand helemaal naar eigen inzicht optuigen, van bewegende producten tot 3D-modellen.

Overigens lanceerde VDW al eerder twee digitale evenementen, namelijk een maandelijkse websessies en de Preview.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.