Nieuws

Coronakramp beïnvloedt bedrijvigheid

2
Coronakramp beïnvloedt bedrijvigheid
Zullen we dit beeld voorlopig niet zien? Foto: Seijbel Photography

De meningen lopen uiteen. Van virusexperts tot aan voorspellers, ze kunnen de impact van corona niet inschatten. Toch durft een aantal bedrijven het niet aan en dat beïnvloedt de bedrijvigheid.

Bedrijvigheid

De inkt van ons nieuwsbericht over de Metav was nog niet droog, of de organisatie cancelde de beurs. Ook de organisatie van Hannover Messe hield op de persconferentie 26 februari 2020 een slag om de arm. ’Tuurlijk missen we zeker zo’n 10.000 Chinezen. 16 maart 2020 beslissen we.’ Amper een week later verzetten ze de beurs. Ook Esef en Technishow vinden op een later tijdstip plaats.

Bedrijven geven hun medewerkers opdracht zo min mogelijk afspraken in het ‘echt’ te maken. Misschien niet eens de Nederlandse bedrijven maar dan fluiten hun buitenlandse moeders hun ineens terug en mogen ze niet meer buiten de deur gaan of moeten ze op zijn minst informeren of mensen onlangs Italië of China bezochten.

Coronakramp

Voorlopig monitort easyfairs (AquaNL; Pumps&Valves Antwerpen; Solids Dortmund) alles en schieten zij nog niet in de coronakramp. Het valt niet te voorspellen maar ook mensen laten zich niet voorspellen. De tijd zal leren hoe erg de economie tot stilstand komt. We raden u in ieder geval aan kort voor u de beurs wilt bezoeken, nog even hun sites te raadplegen.

2 reacties op “Coronakramp beïnvloedt bedrijvigheid

  1. George schreef:

    Via LinkedIn zijn er diverse berichten te lezen van deelnemers die vanwege de huidige ontwikkelingen omtrent het coronavirus besloten hebben niet meer deel te nemen aan de Aqua Nederland. Blij te lezen dat zij hun verantwoordelijkheid nemen. Waarom wordt er niet besloten de beurs uit te stellen?

  2. Michel schreef:

    Ik lees ook al verschillende berichten van o.a. Grundfuss en Endress Hauser die zelf de verantwoordelijkheid nemen voor de veiligheid van eigen personeel en niet deelnemen aan de Aqua. Grote jongens, dus verwacht dat er zeker meer zullen volgen. Ik ben benieuwd of de Aqua zelf ook de verantwoordelijkheid op zich gaat nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.