Nieuws

Corona geen spelbreker bij projecten waterschappen

Corona geen spelbreker bij projecten waterschappen

De Unie van Waterschappen bevroeg diverse waterschappen over de doorgang van waterschapsprojecten in de Grond- Weg- en Waterbouwsector (GWW) in deze Coronatijd. De invloed blijkt nihil. Verschillende waterschappen halen actief projecten naar voren om zo bedrijven in deze sector door de moeilijke periode heen te helpen.

Projecten waterschappen

Aan het begin van de uitbraak van dit virus in Nederland gaven de waterschappen al aan zich in de te spannen om het werk door te laten gaan.  Ze voelen zich medeverantwoordelijk voor de continuïteit in de GWW-sector die eerder al klappen kreeg te evrduren van Pfas- en stikstofmaatregelen.

“Een half jaar verder blijkt dat we erin slagen werk te continueren”, zegt Toine Poppelaars, bestuurslid bij de Unie van Waterschappen. “Vrijwel alle projecten gaan door. Op enkele plaatsen ontstaat wel wat vertraging door vertraagde levering van producten. Een aantal waterschappen uitte de wens projecten naar voren te halen. Zij brachten opdrachten versneld op de markt.”

Versnellingsacties

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier haalde bijvoorbeeld projecten voor de verbetering van regionale keringen naar voren. Waterschap Scheldestromen kwam met twee alternatieve projecten toen bleek dat een ander project niet door kon gaan. Het hoogheemraadschap van Rijnland trok de renovatie van 11 rioolgemalen naar voren.

Eind 2019 gaven de waterschappen al aan te verwachten dat de investeringen in de periode 2020-2023 zouden stijgen. Zij zien zich geplaatst voor uitdagingen als klimaatverandering, zeespiegelstijging, bodemdaling, verstedelijking, verzilting, aangescherpte milieunormen en de energietransitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.