Nieuws
Contract elektrolyse-installatie van 200 MW voor Hydrogen Holland I

Thyssenkrupp kondigde onlangs aan dat het een elektrolyse-installatie van 200 MW gaat engineeren, aanschaffen en fabriceren en leveren aan Shell. Dat gebeurt op basis van zijn 20 MW alkalische waterelektrolysemodule en dient voor het megaproject ‘Hydrogen Holland I’ in de haven van Rotterdam. Daar gaan ze groene waterstof produceren voor de industrie en transportsector in de regio.

Elektrolyse-installatie van 200

De eerste bouwwerkzaamheden voor de elektrolyzers beginnen waarschijnlijk in het voorjaar van 2022.

De definitieve investeringsbeslissing van Shell om de ‘Holland Hydrogen I’ te bouwen, volgt naar verwachting in 2022 zodat de productie in 2024 kan starten.

“We kijken ernaar uit om de bouw van een belangrijke waterstofhub in Centraal-Europa te ondersteunen en bij te dragen aan de overgang van Europa naar groene energie.” Dat verklaarde Dr. Christoph Noeres, hoofd groene waterstof bij thyssenkrupp Uhde Chlorine Engineers in een persbericht.

Hydrogen Holland I

Het centrum van het waterstofproject ‘Hydrogen Holland I’ bestaat uit een hal van twee hectare. De elektriciteit komt van windpark Hollandse Kust (Noord). De waterstof gaat via een pijpleiding met een lengte van ongeveer 40 kilometer van de fabriek naar Shell’s Energy and Chemicals Park Rotterdam.

1 reactie op “Contract elektrolyse-installatie van 200 MW voor Hydrogen Holland I

  1. Rints Swart schreef:

    Schitterend, deze ontwikkelingen. Als deze samenwerking in Europa zich voortzet wordt een sterk fundament neergezet voor een duurzame ontwikkeling op het gebied van milieu, energie, vreedzame samenwerking en welzijn. Jarenlang is Europa een “strijdtoneel” geweest. Nu kan het een voorbeeld worden voor Amerika, Rusland en China.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.