Nieuws

Complete lijn elektromagnetische watermeters

Complete lijn elektromagnetische watermeters

Endress+Hauser levert de High-end meetwaardeomvormers Proline 300 en 500 nu ook voor de flowmeter Promag W.

Elektromagnetische watermeters

Met deze stap is de migratie van Proline 2 naar Proline 3 compleet voor de elektromagnetische watermeters. Door het toevoegen van de Proline 300 en Proline 500 omvormers zijn alle opties die deze omvormers uniek maken in de markt nu naast de proceslijn en de hygiënelijn ook beschikbaar voor de waterlijn.

Proline 300 en 500

De Proline 300 omvormer is de compacte uitvoering waar de Proline 500 de remoteversie van deze lijn is. De 500 (Digital) beschikt over een volledige digitale verbinding tussen de sensor en de omvormer. De volledige digitale EMF-sensor brengt als voordeel dat de kalibratiewaarden van de sensor ook in de sensor zitten en dat maakt de omvormer universeel. Wisselen van een omvormer kan zonder de kalibratiewaarden te moeten overzetten. De afstand tussen de opnemer en de omvormer mag wel 300 meter zijn dankzij de digitale verbinding. Bij plaatsing van de sensor onder water of onder de grond dan levert de fabrikant een analoge IP68 sensor zonder elektronica toe te passen i.c.m. de 400 of de 500 meetwaardeomvormer.

Communicatieprotocollen

De Proline 300/500 omvormers bieden verschillende communicatieprotocollen zoals Profibus PA en DP, Profinet, EthernetIP, OPC-UA, Hart, Modbus en Foundation Fieldbus. Communiceren gebeurt via WiFi via de ingebouwde webserver en vereenvoudigt de configuratie van de instrumenten. De in- en uitgangen zijn van het type flexible I/O, vrij programmeerbaar dus. Dat impliceert dat zonder het instrument te openen, een uitgang in een ingang verandert of een pulsingang in een stroomuitgang etc. De Proline 500 heeft vier van deze programmeerbare I/O’s.

Veiligheidseisen

De productlijn voldoet aan alle benodigde veiligheidseisen zoals PED, SIL en Atex. De fabrikant levert optioneel Heartbeat Technology. Controle van een afvalwatermeter gebeurt dan met een druk op de knop (herleidbaar en gedocumenteerd). Bij een kritische meting kan continue monitoren plaatsvinden zodat bij vervuiling met bijvoorbeeld magnetiet de operator meteen kan ingrijpen.

Voor wie al de opties en configuratiemogelijkheden overbodig vindt, volstaat het mooi grote grafisch display met knoppen die door het glas heen bediend kunnen worden. De gebruiker kan ook daarmee configureren en bij meldingen van het systeem de een oorzaak en een remedie in klare Nederlandse taal uitlezen. Ook de Heartbeat-verificatie zoals hierboven beschreven is vanaf het display te starten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.