Nieuws
Compacte vermogensmodules en krachtige softstarters

CG Drives & Automation presenteert een nieuwe serie frequentieregelaars voor 160-4000 kW, 230-690 V binnen het Emotron-merk. De reeks omvat veel nieuwe bouwvormen voor aandrijvingen met hoog vermogen. En het bedrijf introduceert een nieuwe serie Emotron TSA-softstarters van 5,5 tot 1000 kW (16-960 A en 200-690 V). Het assortiment omvat de nieuwe bouwvormen TSA 5 en 6 voor de hoogste vermogens (470-960 A).

Vermogensmodules

De vermogensmodules beschikken volgens de leverancier over verbeterde vermogensdichtheid. De constructie biedt flexibiliteit en redundantie wat resulteert in een 30 procent minder breedte van de kast waarin de frequentieregelaar zit.

Productmanager Jos van den Nouwland: “Onze PEBB’s beschikken over hun eigen ingebouwde bescherming. Ze ondersteunen en beschermen elkaar en zijn ook onderling uitwisselbaar. Dat maakt ze geschikt voor toepassingen met continu gebruik. De gebruiker kan de frequentieregelaarpanelen met hoog vermogen eenvoudig bouwen op basis van het gewenste vermogen. Hetzij in twee- of drievoudige PEBB-kastconfiguraties voor flexibiliteit.”

Aandrijftechnologie

De aandrijftechnologie van Emotron biedt volgens de leverancier een rendement van 98 procent. Alle FDU- en VFX-aandrijvingen werken met luchtgekoelde koellichamen met warmtegeleidingtechnologie, communiceren met alle belangrijke veldbussen en beschikken over externe toegang.

Jos van den Nouwland: “Al onze aandrijvingen zitten boordevol technologie om apparatuur te beschermen en activiteiten te optimaliseren. Zo krijgt elke aandrijving standaard een asbelastingsmonitorfunctie. En we zorgen ervoor dat de slimme temperatuur-/snelheidsregeling van de door DC-spanning aangedreven kastventilatoren de levensduur en efficiëntie optimaliseert.”

Krachtige softstarters

De ontwerpers van de softstarters keken vooral naar bedrijfszekerheid en energie-efficiëntie. Vandaar dat de softstarters standaard over veel ingebouwde functies voor veiligheid en beveiliging beschikken. Denk aan thermische motorbeveiliging, slimme belastingsbewaking, thermistoringang en bypasscontactor.

Starts met een laag koppel en slimme stops gaan hand in hand met een robuust en compact ontwerp. De TSA-softstarter leent zich voor een kostenefficiënte motorregeling in toepassingen zonder variabele snelheid.

3-fase koppelbesturing geeft hogere startkoppel- en lagere stroomniveaus bij het starten. De start en stop met laag koppel en de sterke vectorrem voor belastingen met een hoge massatraagheid maken hem geschikt voor toepassingen zoals pompen, transportbanden, mengers en centrifuges.

Met meer dan 99,6% startrendement door de bypasscontactor en volledige programmeerbaarheid van de softstarter binnen handbereik, biedt de TSA volop gelegenheid om energie te besparen.

Productmanager Pär Ölund legt uit: “Met een realtimeklok kan de gebruiker de functionaliteit aanpassen en een schema opstellen dat aan de eigen vereisten voldoet. Dankzij de plug-and-play-oplossing en de intuïtieve gebruikersinterface kunnen veel van onze klanten de installatie en programmering volledig zelfstandig uitvoeren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.