Nieuws

Compacte Newtonmeter voor nauwe schroeflocaties

Compacte Newtonmeter voor nauwe schroeflocaties
RTP 4100C

Atlas Copco presenteert de verder ontwikkelde, nieuwste generatie van de pneumatische krachtpatser, newtonmeter RTP 4100C.

Newtonmeter

De moeraanzetter kreeg een slankere tandwielkast en biedt daarmee toegang tot de nauwste schroeflocaties. Het trillingsarme, pneumatische gereedschap leent zich voor flexibele montage met hoge koppels tot 4100 Newtonmeter. Het slagloos, uitsluitend roterende aanhaalproces maakt hem bijvoorbeeld geschikt voor draadbeschermende (voor)montagewerkzaamheden in de windturbine- en machinebouw. Met zijn prestaties dekt de RTP 4100C schroefdraadverbindingen van ongeveer M35 tot M45.

Specs

Het lagere gewicht van het gereedschap verbetert de ergonomie en het bedieningsgemak voor de gebruiker. De fabrikant belooft een kleinste hart-op-hart afstand van de RTP 4100C. Inclusief de meegeleverde reactiearm van 47 mm. Met zijn universele 1-inch vierkantaandrijving kan dit krachtige gereedschap een grote verscheidenheid aan krachtdoppen voor een grote verscheidenheid aan boutkoppen of moeren opnemen. De zogenoemde ‘swivelling function’ betekent dat de gebruiker de motor en de aandrijving vrij kan draaien. Dit maakt het gereedschap nog wendbaarder en gemakkelijker te positioneren op de schroefverbinding. Het vereenvoudigt bovendien de montage vooral in krappe ruimtes.

Nauwe schroeflocaties

Het startmechanisme (Dual Safety Trigger) zorgt ervoor dat beide handen tijdens het gebruik op het gereedschap zitten. Daarmee kan de gebruiker ze uit de buurt van potentieel gevaarlijke zones of knijppunten houden. Optioneel is een ‘Productivity Kit’ met stromingsgeoptimaliseerde persluchtonderhoudsunit, slang, koppelingen en reactiearm van hoogvast constructiestaal. Het gewenste koppel van de RTP wordt ingesteld via de luchtdruk. Die kan de gebruiker instellen met de in de kit meegeleverde drukregelaar en manometer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.