Nieuws

Compacte en lichtgewicht turbopompen

Compacte en lichtgewicht turbopompen

Pfeiffer Vacuum introduceert de turbopompen HiPace 350 en HiPace 450. Hun prestaties gaan gepaard met een lichtgewicht en een bescheiden grondoppervlak.

Compact

De HiPace 350 en 450 lenen zich volgens de fabrikant met name voor toepassingen in de massaspectrometrie, elektronenmicroscopie en bij allerlei andere meettechnieken.

Maar ook vacuümtechnieken en de haflgeleiderindustrie kunnen bij hun R+D profiteren van de compacte pompen.

Lichtgewichte turbopompen

Naast kenmerken als lichtgewicht en weinig grondoppervlak innemend beschikken de pompen over een hybridelager. Daarin garanderen een keramisch kogellager aan de voorvacuümkant en een permanentmagneet radiaallager aan de hoogvacuümkant de robuustheid, aldus de fabrikant.

De innovatieve rotorconstructie zorgt voor een hoog zuigvermogen en compressie bij lichte gassen, uitgebreide compatibiliteit met voorvacuümpompen en een hoge gasdoorvoer.

IoT en onderhoud

“De verhouding van deze pompen in grootte ten opzichte van prestaties is groot. De compacte HiPace 350 en 450 presteren goed in zuigvermogen van 300 tot 700 l/s”, aldus Florian Henss, Leiter Produktmanagement Turbopumpen.

De geïntegreerde aandrijfelektronica biedt een veelheid aan mogelijkheden in ProfiNet- en EtherCat zonder toename in bouwgrootte.

Remote- en sensorfunctionaliteiten vereenvoudigen pompdata-analyse en optimale procesoptimalisering.

 De pompen zijn Semi S2, UL, CSA en Nema 12 gecertificeerd. Het lageronderhoud en het uitlijnen kunnen bij de klant ter plaatse gebeuren. Maar de pompen lopen volgens de fabrikant zo’n vijf jaar onderhoudsvrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.