Nieuws

Compacte en flexibele aandrijving

Compacte en flexibele aandrijving

Auma noemt zijn nieuwe Profox aandrijving zo slim, flexibel en sterk als zijn (Engelse) naamgenoot.

Compacte aandrijving

In de nieuwe aandrijving zit meer dan 50 jaar ervaring in ontwikkeling en productie van elektrische aandrijvingen. De slimme en tegelijkertijd compacte aandrijvingen zijn universeel en lenen zich voor in de waterzuivering, in stadverwarmingscentrales, in de procesindustrie en in de scheepsbouw. Ze kunnen snel en nauwkeurig positioneren, bieden veel flexibiliteit en toekomstbestendige interfaces.

Slim

De geïntegreerde intelligentie maakt de Profox geschikt voor eenvoudige besturingen maar ook voor veeleisende regelingen. Korte insteltijden en een hoge positioneernauwkeurigheid zonder naloop vormen dankzij de regelbare motor geen enkel probleem. De functies ‘soft start’ en ‘soft stop’ verhogen de levensduur van de apparatuur. Een hoog rendement en een laag stand-by-verbruik zorgen tegelijkertijd voor bescheiden bedrijfskosten. Innovatieve diagnosefuncties waarborgen een langdurige beschikbaarheid en maken de aandrijving geschikt voor IIoT-toepassingen.

Flexibel

Hij leent zich voor de automatisering van elk soort voorziening, ongeacht of het om een schuif, klep, kraan of ventiel gaat. De multi-turn-aandrijving kan draaimomenten van 10 Nm tot 100 Nm aan en de zwenkaandrijving draaimomenten van 32 Nm tot 600 Nm. Binnenkort introduceert de fabrikant ook een lineaire versie. Het modulaire platformconcept biedt een maximum aan flexibiliteit, korte levertijden en een uniform bedieningsconcept voor alle apparaattypen.

Specs

Hij ondersteunt de gangbare communicatieprotocollen maar ook toekomstige ontwikkelingen. Hij combineert een hoogwaardige, metalen behuizing met een hoge IP67-beschermingsgraad (optioneel IP68) en de corrosiebescherming voor C5-M/C5-I (conform EN ISO 12944-6). En hij weerstaat temperaturen van –30 tot +70 °C.

Installatie en inbedrijfstelling vinden snel en gemakkelijk plaats dankzij de geïntegreerde toetsen of via de intuïtieve Auma Assistant app. De FOX-EYE-led en standindicator geven op elk gewenst moment al op grote afstand de apparaattoestand helder en duidelijk aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.