Nieuws

Compacte druktransmitters voor gasinstallaties

Hitma introduceert de nieuwe BoT-serie digitale druktransducers van Barksdale. Deze druktransmitters dienen voor het bewaken en regelen van druk in gasinstallaties en mobiele, hydraulische apparatuur. De gebruiker kan ze configureren uit 55 beschikbare standaardopties maar de leverancier kan ze ook op maat laten maken.

Compacte druktransmitters

Barksdale ontwikkelde de BoT-transducers d om tegemoet te komen aan de behoeften van OEM’s voor gaslevering en mobiele apparatuurtoepassingen.

Ze combineren functies als volledig aanpasbare drukbereiken op mechanische of elektrische verbindingen en een robuuste, zware constructie in een compacte voetafdruk, 28 procent kleiner dan standaard analoge elektronische producten volgens de leverancier.

De aangetoonde betrouwbaarheid bedraagt meer dan tien miljoen drukcycli en de nauwkeurigheid ligt op 0,25 procent. Naast een lage offsetfout bij nuldruk beschikken ze ook over bescherming tegen hameren en spikes tot 23 keer de werkdruk.

Compacte druktransmitters voor gasinstallaties

Voordelen

Fabrikanten van machines (OEM’ers) en hun eindgebruikers krijgen door gebruik van de transmitters een verbetering van de systeemprestaties en betrouwbaarheid. Ze minimaliseren de kosten van fabricage, inbedrijfstelling, onderhoud en service. Ze voorkomen aanpassing van systemen door het tekort aan transducers en de beschikbaarheid van componenten geneert korte levertijden.

De Barksdale BoT-serie kent drie varianten. De goedkoopste C-uitvoering met een keramische sensor geeft een iets minder hoge nauwkeurigheid maar leent zich voor standaard industriële applicaties tot 400 bar. De P-uitvoering met een piëzo-element biedt een hoge nauwkeurigheid en kan door zijn robuustheid vrijwel elke toepassing tot 600 bar aan. De speciale W-uitvoering beschikt over een volledig gelast rvs membraan wat o-ringen overbodig maakt en slijtage vermindert. Het medium komt maar met een materiaal in contact. De W-uitvoering is beperkt tot 200 bar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.