Nieuws

Compacte druktransmitter

Compacte druktransmitter voor druk- en niveautoepassingen

Krohne introduceert de Optibar PM 3050. Deze compacte druktransmitter voor druk- en niveautoepassingen, met 2-draads 4 … 20mA met Hart 7.5 protocol leent zich voor toepassingen in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, voor water en afvalwater, OEM en andere procesindustrieën.

Voor druk- en niveautoepassingen

Als typische toepassingen noemt de fabrikant absolute en overdrukmeting van gassen, dampen en vloeistoffen. Maar ook hydrostatische niveaumeting in open tanks, drukmonitoren in pijpleidingen en droogloopbeveiliging van pompen of compressorbewaking.

Compacte druktransmitter

Het robuuste en volledig doorgelast rvs-instrument met metalen membraan past tussen de ultracompacte Krohne druktransmitters en de processerie Optibar 5060. Uitvoeringen met front flushed of teruggetrokken membraan, geflenst vanaf DN 25, als ook draadaansluitingen zijn verkrijgbaar met alle gangbare (hygiënische) procesaansluitingen. Ook beschikt de nieuwe druktransmitter over 3A-, FDA-, Ehedg-, EG 1935/2004- en Atex/IecEx Ex ia-goedkeuringen.

Specs

De gebruiker kan Optibar PM 3050 inzetten zonder extra membraanafdichting bij procestemperaturen van -40 … 150 °C. Voor agressieve media en/of hogere temperaturen biedt de bijbehorende serie membraanafdichtingen een breed scala aan speciale materialen en een temperatuurontkoppeling tot 400 °C.

Het meetbereik loopt van 0,1 … 100 bar, het kleinste meetbereik bedraagt 100 mbar en de meetnauwkeurigheid gaat tot ± 0,1 procent over de gehele meetrange. Door de hoge overbelastbaarheid biedt het met name voor de kleine meetbereiken een snelle responstijd van < 80ms.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.