Nieuws

Compacte 80 GHz-radar voor niveaumeting

Online themadag over niveaumeting

Met de LR100 serie presenteert Siemens een compacte 80 GHz-radar niveaumeter. De smalle stralingshoek geeft flexibiliteit voor een juiste installatie in een bestaande tank of aan de buitenzijde van een kunststof tank.

Radar voor niveaumeting

De serie bestaat uit drie producten. De Sitrans LR100 leent zich voor niveaumetingen tot acht meter. De Sitrans LR110 kent extra communicatieopties, goedkeuring voor gebruik in de gevaarlijke zone en een bereik tot 15 meter. De Sitrans LR120 beschikt over dezelfde communicatieopties als de LR110maar dan in combinatie met een bereik tot 30 meter. Zijn ‘onderdompelingschild’ maakt hem geschikt voor toepassingen met een volledig ondergedompelde radarsensor.

Compacte 80 GHz

De betrouwbare en storingsvrije meetwaarden zorgen ervoor dat de gebruiker niet hoeft om te kijken naar het instrument. Ook al hangt hij op moeilijk bereikbare plaatsen, de gebruiker hoeft niet op tanks te klimmen, over putten te leunen of in krappe ruimtes te kruipen om instrumenten te onderhouden dan wel te bedienen. Zonder dode band en met een hoge meetnauwkeurigheid meten ze tot aan de antenne over de gehele meetrange.

De sensoren zitten in een corrosiebestendige IP68 PVDF behuizing en inbedrijfstelling vindt plaats via Bluetooth en de Sitrans mobile IQ App, het Sitrans RD150 remote display of via PDM software.

Op afstand

De integratie van niveaumeters dan wel procesinstrumentatie aan de installatie opent nieuwe mogelijkheden. Denk aan het analyseren van het proces, het identificeren van procesverbeteringen, alsmede het verhogen van de bedrijfszekerheid en veiligheid van de installatie. Gebruikers kunnen de gemeten proceswaarden of diagnose- en onderhoudsinformatie controleren vanuit de controlekamer of verbinding maken met MindSphere, het cloudgebaseerde, open IoT-besturingssysteem van Siemens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.