Nieuws

Chromen waaiers op ontwateringspompen

Chromen waaiers op ontwateringspompen

Pompfabrikant Tsurumi voorzag diverse pompseries van een ultra-hard chromen waaier. Waar anderen daar extra voor rekenen, biedt de fabrikant het als gratis optie.

Chromen waaiers

Het verplaatsen van water genereert enorme krachten op as en waaier door hoge rotatiesnelheden en vaste deeltjes in het afvalwater. De Tsurumi-pomp met chromen waaier weerstaat volgens de fabrikant deeltjes tot 30 mm bij een transportsnelheid van 12 ton/minuut. De waaiers bestaan voor 28 procent uit chroom en dat bepaalt de slijtagevastheid. Volgens de fabrikant vijf maal resitenter tegen abrasiviteit dan grijs gietijzer of rvs. De hardheid volgens Rockwell, de internationale meetstandaard voor technische materialen bedraagt 51 waar het normaal gesproken op 60 blijft steken.

Tsurumi

Tsurumi gebruikt altijd semi-vortex waaiers. In combinatie met de slijtageplaten levert dat volgens de fabrikant hydraulische efficiency op vergelijkbaar met gesloten waaiers zonder de daarbij behorende nadelen.

Na het bijstellen van de slijtageplaten kan het optimale werkpunt van de pomp opnieuw ingesteld zelfs bij vergaande abrasieve schade. De waaier gaat dus langer mee.

De pompfabrikant voert in Europa meer dan 500 pompsoorten met snelheden tot 30 cbm/min en 216 m opvoerhoogte. Onder het motto ‘Stronger for longer’ bedient de waterspecialist de markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.