Nieuws

Chocoladefabrikant Kinnerton bouwt pompen om

Chocoladefabrikant Kinnerton bouwt pompen om

Gedurende de laatste 18 maanden bouwde chocoladefabrikant Kinnerton bijna zijn gehele pompenbestand om tot Desmi Rotan pompen.

Pompombouw

In de fabriek in het Engelse Norfolk paste Kinnerton al meer dan 38 pompen aan en er volgen er meer, aldus de chocoladefabrikant. Lee Hunt, Engineering Manager: “Met de Desmi Rotan pompen konden we onze pompenbestand makkelijk aanpassen en de voordelen zijn legio. Als belangrijkste reden geldt het weinige onderhoud. Voorheen moesten we de pompen elke zes maanden checken en kwam het vaak neer op volledige reparatie. Nu volstaat een jaarcheck en slechts vervanging van de pakking.”

De pompen bevinden zich overal in de productie. Een extra, mobiele pomp kan het bedrijf aansluiten om een chocoladevariatie in de 25 ton of 20 tons tank te pompen.

Hunt noemt ook nog voordelen als accurater verpompen, energiebesparing door een frequentieregelaar en het kleinere formaat va pomp en motor waarmee het bedrijf toch grotere capaciteit behaalt.

Chocoladefabrikant Kinnerton

Sinds 1978 fabriceert Kinnerton chocolade voor koekjesfabrikanten onder private label en in aanbesteding voor veel grote, Britse koekjesmerken. Zo’n 1.500 varianten van chocoladeproducten en toebehoren, in totaal zo’n 77 miljoen pond rollen jaarlijks van de band en de productie neemt nog steeds toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.