Nieuws
Centrifugaalpompen voor Canadees biobrandstofraffinaderij

Sulzer gaat diverse pompen leveren aan een biofuel-project in Canada. De producent gaat van lokale koolzaad biobrandstof maken voor transportvoertuigen maar ook industriële ketels.

Centrifugaalpompen

De net-zero dieselproductie van het koolzaad bespaart naar verwachting drie miljoen ton gewone brandstof. En Sulzer levert centrifugaalpompen die de hoge druk en hoge temperatuur van het katalyseproces aan kunnen. Naar verwachting komt de raffinaderij maart 2024 in bedrijf en zal dan uiteindelijk een miljard liter brandstof per jaar produceren.

Sulzer

Sulzer’s CEO Suzanne Thoma: “Decarboniseren van de transportsector vormt een crucial punt in duurzaamheid en net-zero doelen. Het vult ons met trots een constante bijdrage te kunnen leveren aan innovaties en processen met onze technische expertise en flexibiliteit om producten te ontwerpen die voldoen aan hoogste efficienciënstandaarden.”

Membraanpompen

Op de Pump Industry Awards won Sulzer eind maart 2023 een prijs met zijn Retrofit van vijf membraanpompen voor een ontziltingsproject. In oktober 2022 introduceerde de pompfabrikant de MSN-RO high-efficiency pomp. Die ontwierp het al speciaal voor de moderne, grootschalige ontziltingsapplicaties op basis van onafhankelijke RO en met capaciteiten tot wel 35’000 m3/d.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.