Nieuws

Centrifugaalpomp met een verticaal-cantileverontwerp

1
Centrifugaalpomp met een verticaal cantilever ontwerp

Flowrox lanceerde onlangs een CF-V-centrifugaalpomp met een verticaal vrijdragend ontwerp. Hij leent zich voor zware toepassingen zoals in de mijnbouw, mineralenverwerking en andere industriële bewerkingen.

Centrifugaalpomp

De nieuwe CF-V-centrifugaalpomp voor zwaar gebruik draait continu onder zware omstandigheden. De slijtvaste componenten weerstaan volgens de fabrikant de meest schurende en corrosieve slurries. De pomp verwerkt debieten tot 1.135 m3/h. 

Verticaal-cantileverontwerp

Een enkele Flowrox CF-V-pomp kan opvoerhoogtes tot 50 m bereiken en een vrijdragende diepte tot 3,6 m met een verlengstuk voor aanzuiging. De natte onderdelen maakt de fabrikant ofwel van elastomeer ofwel van hoogchroom. En ze zijn ontworpen voor eenvoudig onderhoud.

IoT

Alle pompen kunnen optioneel Digital Services krijgen. Een IoT-ondersteuning waarmee de gebruiker toegang krijgt tot optionele functies die de productiviteit van elke pomp verhogen door middel van optimalisatie en online voorspelbaarheid.

1 reactie op “Centrifugaalpomp met een verticaal-cantileverontwerp

  1. Gert M schreef:

    Ik had het al eens eerder wat vermeld en nav de Flowrox CF-V (overigens niets nieuws, Sulzer Delta had cantilevers al decennia geleden in het programma)
    De pomp verwerkt stroomsnelheden tot 1135 m3/h.
    Stroomsnelheden worden aangegeven in m/sec, km/h, ft/sec, knopen (scheepvaart), etc, allemaal lineaire aanduidingen.
    Echter m3/h of liter/sec of GpM heten debiet of capaciteit en niet stroomsnelheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.