Nieuws

Callens biedt Belgische Aviko totaalontzorging

Callens biedt Belgische Aviko totaalontzorging
Het familiebedrijf Callens uit Waregem levert al 55 jaar betrouwbare procestemperatuur aan industriële klanten.

De drie zusterbedrijven onder de Callens Groep (Callens, CallensVyncke en Optimum by Callens) slaan de handen in elkaar voor een totaalproject bij het aardappelverwerkende Aviko. Het bedrijf bouwt een nieuwe productiesite in het Belgische Poperinge waar de Callens-groep alle thermische energie voor het productieproces zal verzorgen.

Totaalontzorging

De totaalontzorging bestaat uit een installatie voor elektriciteit, processtoom en klimatisatie. Daarbij neemt Callens het volledig project ownership op zich: van engineering over installatie tot nazorg.

CallensVyncke voorziet een gasturbine met generator, inclusief alle mogelijke randinstallaties om stoom en elektriciteit op te wekken. Optimum by Callens werkt aan een thermische naverbrander die geuroverlast bestrijdt én als back-up van de stoomgenerator zal fungeren. Callens maakt de cirkel rond met ten eerste de warmteafdeling die zowel de gehele integratie verzorgt als de balance of plant. En ten tweede zal de luchtafdeling de klimatisatie in de productiehallen voor haar rekening nemen.

Aviko

De Aviko-vestiging in Poperinge zal 175.000 ton diepvriesfrieten en 11.000 ton aardappelvlokken per jaar produceren. Een hoeveelheid die extra oog voor energie-efficiëntie vraagt. Daarom wil het bedrijf het teveel aan opgewekte elektriciteit naar het publieke net sturen via een eigen ontworpen kopcabine. Aan de andere kant gaat het bedrijf biogas uit het waterzuiveringssysteem recupereren om de thermische naverbrander draaiende te houden. Die gerecupereerde warmte zal dienen voor de klimatisatie.

Callens

“Dit project bewijst dat betrouwbare procestemperatuur geen grenzen kent”, verduidelijkt Windy Moerman, CEO van de Callens groep. “Elk zusterbedrijf heeft zijn specialiteit en bijgevolg een diepgaande vakkennis. Door de krachten te bundelen, overstijgen we onze kennis en bieden we de klant een verregaande vorm van totaalontzorging.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.