Nieuws

Bouwstart fabriek Tessenderlo Kerley op Chemelot

Bouwstart fabriek voor vloeibare kunstmest van Tessenderlo Kerley

Tessenderlo Kerley International bouwt een nieuwe fabriek voor vloeibare meststoffen op de Chemelot site in Geleen. Het gaat de productiefabriek voor Thio-Sul® (ammoniumthiosulfaat/ATS) gebruiken dat afzet vindt als meststof voor gewassen op grote schaal en voor de boomkwekerij en groenteteelt. De fabriek, naar verwachting medio 2024 operationeel biedt dan ongeveer 20 mensen werk.

Fabriek voor vloeibare kunstmest

“Met de fabriek in Geleen, onze tweede Thio-Sul®-fabriek in Europa breiden we onze lokale aanwezigheid op de markt voor vloeibare meststoffen voor precisielandbouw verder uit. De nieuwe vestiging zal inspelen op de groeiende vraag naar vloeibare meststoffen vanuit de Europese markt. Deze meststoffen vullen zwavelvoedingsstoffen aan en beperken stikstofverliezen”, legt Geert Gyselinck uit. Hij is Executive Vice President van Tessenderlo Kerley International.

Tessenderlo Kerley

Begin 2022 nam Tessenderlo Group een tankopslag- en overslagbedrijf voor vloeibare producten in de haven van Cuijk (Nederland) over. Deze Tessenderlo Kerley Fleuren gaat samen met de nieuwe fabriek de positie van Tessenderlo Kerley International op de West-Europese markt voor vloeibare meststoffen verder versterken. Daarmee ondersteunt de groep haar duurzaamheidsdoelstellingen om vloeibare meststoffen dichter bij de klanten te brengen.

Loek Radix, Executive Director Chemelot: “Tessenderlo-Kerley impliceert weer een kunstmestwereldspeler erbij die de bestaande productie op Chemelot uitbreidt en aanvult. De nieuwe fabriek voor vloeibare kunstmest vormt een prachtig voorbeeld van de uitbreiding van de ammoniakwaardeketen op Chemelot. Gebruikmaken van de op hier geproduceerde ammoniak geeft een positief effect op veiligheid, duurzaamheid en concurrentievermogen en dat past goed binnen de Chemelot strategie 2050.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.