Nieuws
Boterproducent Koninklijke VIV Buisman in Zelhem gaat uitbreiden

De zaken gaan dusdanig goed bij Boterproducent Koninklijke VIV Buisman in Zelhem dat het bedrijf moet uitbreiden.

Boterproducent

Een van de vier Nederlandse boterfabrieken staat in Zelhem. Daar maken ze bij de Koninklijke VIV Buisman boterolie voor export naar het Midden-Oosten. Het bedrijf behoort tot Dairy Trading International en verscheept eindproducten voornamelijk naar landen als Saoedi-Arabië, Libanon en Irak maar ook naar Japan. Er gaat ook een stroom als grondstof naar Europese chocoladeproducenten.

De producten verlaten de fabriek in bevroren toestand.

Er komt een nieuwe opslaghal van twaalf meter hoog voor room en boter. De hal komt aan de overkant van de weg en wordt via een luchtbrug met het bedrijf verbonden.

 

Overlast beperken

Vrachtwagens brengen room, andere wagens halen het eindproduct op. Tot nu toe gebeurde dat op verschillende plekken op het terrein maar het bedrijf wil de opslag van grondstoffen en eindproducten centreren in een nieuw gebouw. Bovendien voorkomt het bedrijf dan de moeilijke manoeuvres die de vrachtwagens nu nog moeten uithalen. Om nog meer de overlast in te perken, kijkt het bedrijf of bemonstering binnen tot de mogelijkheden behoort.

 

Capaciteitsuitbreiding

In de nieuwe hal komen meer roestvast stalen opslagtanks dan waarover het bedrijf nu beschikt. De vraag naar verschillende melkproducten stijgt. Denk aan biologische boter, weideboter of boter met het Vlog-keurmerk (van melk zonder gentechnologie). Elke categorie vraagt om een aparte opslagtank.

Het bedrijf, waar 60 mensen werken, maakt ook de boterfiguurtjes voor kerst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.