Nieuws
Börger presenteert nieuwe generatie lobbenpomp

Recent presenteerde Börger de nieuwe generatie van zijn Blueline-lobbenpomp. De specialist in roterende verdringerpompen belooft een verbeterde werking en een hogere energie-efficiëntie.

Börger presenteert

‘Bij Börger werken wij voortdurend aan verbeteringen van onze producten. Veel kleine innovaties groeiden uit tot de nieuwe generatie van onze Blue-line pomp. Sommige technische en ontwerpaanpassingen komen van de huidige generatie van de Onixline industriële procespomp.’

Nieuwe generatie lobbenpomp

Het bedrijf ontwikkelde de nieuwe Dius-rotor met de nieuwste stroomsimulatieprogramma’s en talloze tests op de eigen testbank. De tweevleugelige rotor beschikt over een breed afdichtingsvlak en een gestroomlijnde afwikkeling.

Om optimaal te kunnen profiteren van de nieuwe rotor optimaliseerde de fabrikant het pomphuis en de inlaatvensters. De interactie van de nieuwe rotoren, de geoptimaliseerde inlaatvensters en het aangepaste pomphuis zorgen voor een soepel transport en een nagenoeg pulsatievrije werking, ook bij hoge drukken. De pomp verpompt volgens het bedrijf daardoor energie- en productvriendelijk. Dat verhoogt het rendement en verlengt de levensduur.

Grotere Tussenkamer

De nieuwe Blueline-pomp krijgt een vergrote, oliegevulde tussenkamer. De olie koelt en smeert de afdichtingen. Bij een defecte, mechanische asafdichting beschermt de tussenkamer de tandwielkast tegen het binnendringen van vloeistof. Ontsnappend pompmedium komt in de grote tussenkamer en kan vrij wegvloeien door de overloop. De tussenkamer kan openblijven voor speciale toepassingen. De vergrote tussenkamer biedt plaats aan veel verschillende afdichtingen. Dat vergroot de keuzeflexibiliteit van het mechanische afdichtingssysteem.

De aanpassingen verbeteren de volumetrische efficiëntie van de pompen en maken ze geschikt voor nog hogere persdrukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.