Nieuws

Basf breidt ethyleenoxideproductie Antwerpen uit

Basf breidt ethyleenoxideproductie Antwerpen uit

Chemiereus Basf investeert 500 miljoen euro in haar vestiging in Antwerpen. De uitbreiding omvat onder andere een investering in een tweede grote ethyleenoxide-installatie. De opstart is voorzien voor 2022. 

Basf breidt uit

Basf wil de productiecapaciteit van ethyleenoxide en ethyleenoxide-derivaten op haar Antwerpse site uitbreiden. ”Die significante capaciteitsuitbreiding stelt ons in staat om de continue groei van onze klanten in Europa mee te ondersteunen”, aldus Hartwig Michels, president Petrochemicals.

Ethyleenoxideproductie

De uitbreiding omvat een investering in een tweede grote ethyleenoxide-installatie. Een ander deel van het project omvat bijkomende investeringen in verschillende installaties voor ethyleenoxide-derivaten die vooral in de auto-industrie worden ingezet. “Deze uitbreiding komt onze klanten ten goede door een significante verhoging van ons productportfolio aan alkoxylaten”, aldus Ralph Schweens, president Care Chemicals.

“Een uitbreiding in onze methyltriglycol-capaciteit stelt ons dan weer in staat om aan de groeiende behoefte van hoogwaardige remvloeistoffen in Europa en Azië te voldoen. Het toenemende aantal auto’s dat een beroep doet op cruise- en afstandscontrole, vereisen kwalitatief hoogwaardige remvloeistoffen die een goede performance tonen, zelfs onder de moeilijkste omstandigheden”, verklaart Anup Kothari, president Performance Chemicals.

Totale productiecapaciteit

De totale investering van meer dan 500 miljoen euro verhoogt de productiecapaciteit van Basf met zo’n 400.000 ton/jaar. Ook is er werk voor meer dan honderd nieuwe medewerkers in de periode 2020-2021, bovenop de reguliere vacatures. Het gaat dan met name over ingenieurs, procesoperators, technici en logistiek operators. Het bedrijf exploiteert al al ethyleenoxide-installaties in Antwerpen en Ludwigshafen met een totale capaciteit van 845.000 ton/jaar. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.