Nieuws
Ballastwaterbeheersystemen voor elke scheepsgrootte

Desmi Ocean Guard presenteert een lijn van nieuwe en kleinere ballastwaterbeheersystemen (Bwms). Het bedrijf biedt nu een volledig assortiment met maximale stroomsnelheden vanaf 35 m3/u tot 2500 m3/u met een enkele UV-eenheid.

Ballastwaterbeheersystemen

“We zagen een enorme vraag die we nu kunnen beantwoorden met maten die op elk schip passen, groot of klein”, zegt Rasmus Folsø, CEO van Desmi Ocean Guard.

Sinds 2010 produceert het bedrijf ballastbeheersystemen voor schepen over de hele wereld. In nauwe samenwerking met reders en scheepswerven ontwikkelde het systemen die elk water behandelen in overeenstemming met de vereisten van de IMO en de US Coast Guard (Uscg).

Voor elke scheepsgrootte

Rasmus Folsø vervolgt: “We leverden wereldwijd al duizenden systemen voor schepen. Maar ook schepen met weinig ballastwater aan boord moeten voldoen aan de regelgeving. En die sector van megajachten, OSV’s, sleepboten, vissersvaartuigen en marineschepen groeide de laatste jaren sterk. Met de kleinere systemen die we lanceren, kunnen deze schepen voor hun behoeften geoptimaliseerde Bwms en voldoen aan alle voorschriften. Het maximaal vereiste debiet bedraagt voor hen 35 m3/uur. We optimaliseerden de systemen voor de vereiste stroomsnelheden in combinatie met een kleinere voetafdruk. Daarmee vereenvoudigt de installatie, neemt het stroomverbruik af en betekent minder verbruik van reserveonderdelen een lagere Capex.

Marineschepen

Vooral voor marineschepen steeg de vraag naar de Bwms met een klein debiet. De fabrikant levert al Bwms aan vele Navo-landen. Zo beschikken de Deense fregatten Niels Juel en Peter Willemoes over het CompactClean Bwms.

Combinatie van meer UV-units kan het maximale debiet verhogen tot 5.000 m3/h. De fabrikant levert alle systemen, ongeacht de grootte met IMO- en Uscg-typegoedkeuring.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.