Nieuws
Aseptische en schuifafsluiters voor de voedingsmiddelenindustrie

Schubert & Salzer Control Systems presenteert zijn nieuwste assortiment aseptische en schuifafsluiters voor de voedingsmiddelenindustrie op de Anuga Foodtec-beurs. Die vindt plaats in Köln Messe van 26 tot 29 april 2022 en PompNL zal er de komende tijd nog meer aandacht aan besteden.

Voedingsmiddelenindustrie

Het bedrijf toont op de Keulse beurs regelkleppen en afsluiters voor tal van processen in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. De focus zal met name liggen op de Ehedg-gecertificeerde 6051 aseptische haakse klep en de nieuwe 3A-conforme 6052 hygiënische haakse klep. Beide sanitaire kleppen kunnen worden uitgevoerd als afsluit- of regelklep. De bezoeker krijgt ook de compacte schuifklep 8028 met membraanactuator te zien.

Aseptische klep

Kenmerkend voor de 6051 aseptische haakse kleppen en de nieuwe 6052 hygiënische haakse klep noemt de fabrikant de eenvoudige reiniging ervan.

De 3A-conform combineert daardoor een optimaal stromingsgedrag en een klephuis van poriënvrij roestvast stalen stafmateriaal met minimale ruwheid. Een PTFE-gecoat membraan scheidt de proceskamer en de klepactuator en leent zich ook voor hoge temperaturen in SIP- of CIP-processen.

Schuifklep

De schuifklep van het type 8028 regelt vloeibare, gasvormige of dampige media met hoge precisie. Hij scoort vooral bij gebruik in krappe ruimtes hoog, aldus de fabrikant. Bij een nominale grootte van DN100 bedraagt de inbouwhoogte van de GS1, de meest compacte versie, 487 millimeter.

De schuifpoorttechnologie regelt het debiet in milliseconden. Twee verticaal naar de stroomrichting gerangschikte sleufschijven bewegen lineair op elkaar. De actuator moet daarom alleen de glijdende wrijving tussen beide schijven overwinnen. Dat vermindert de bedieningskracht met 90 procent in vergelijking met bolkleppen met dezelfde nominale grootte bij hetzelfde drukverschil. Bovendien vermindert dat de slijtage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.