Nieuws
Aseptische draaizuigerpomp nog beter reinigbaar

Spin Pompen introduceert de nieuwe ZP3A aseptische draaizuigerpomp van fabrikant Ampco. Met deze speciale uitvoering van de gepatenteerde ZP3-serie bereikt Ampco naar eigen zeggen een hoog niveau van hygiëne en reinigbaarheid op het gebied van draaizuigerpompen.

Aseptische uitvoering

Met de ZP3A aseptische pomp borduurt de fabrikant verder de technologie van de ZP3 serie. Maar het pompdeksel van de ZP3A draaizuigerpomp krijgt een speciaal ontworpen Teflon (Ptfe) afdichtingsring. Daarnaast beschikt de nieuwe pomp over stoomsloten. Die kan de gebruiker op elke standaard ZP3 draaizuigerpomp als extra krijge maar maakt de ZP3A pomp al meteen geschikt voor Sterilization-In-Place (SIP). De stoomsloten voorkomen bovendien bacteriële contaminatie, zowel naar binnen als naar buiten toe.

Beter reinigbaar

De nieuwe ZP3A pomp van Ampco beschikt daarnaast over hetzelfde gepatenteerde pomphuis als de standaard ZP3. Dat maakt de pomp volledig drainable en bereikt hij het optimale niveau van CIP- en SIP-reinigbaarheid met maximale pomp-efficiency. Dat resulteert in een volkomen aseptische draaizuigerpomp met hoge reinigbaarheid en h groot hydraulisch rendement.

De fabrikant levert de ZP3A aseptische draaizuigerpomp in vijf verschillende modellen met een maximale capaciteit van 103 m³/uur. Hij kan een maximale druk van 21 bar en een maximale viscositeit van 1.000.000 cP aan.

Seal-technologie

De ZP3A aseptische draaizuigerpomp maakt gebruik van de seal-technologie van de ZP3 pomp. Dankzij de seal-kamer heeft de pomp geen dode ruimtes waardoor er geen productresten in de pomp achter kunnen blijven.

De front-loaded seals bevinden zich dichterbij de product-flow. Dat maakt de seals tijdens de CIP/SIP-reiniging nog beter te spoelen. De toepassing van de front-loaded seals zorgt er ook voor dat de asafdichting vervangen kan worden zonder het zware pomphuis uit het leidingwerk te halen.

De fabrikant levert de ZP3A aseptische draaizuigerpomp in vijf verschillende modellen met een maximale capaciteit van 103 m³/uur. Hij kan een maximale druk van 21 bar en een maximale viscositeit van 1.000.000 cP aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.