Nieuws
Argent Energy wil met glycerineraffinaderij chemiemarkt betreden

Biobrandstoffenfabrikant Argent Energy startte in december 2022 met de bouw van een glycerineraffinaderij in de Amsterdamse haven. Daar wil het de eerste stappen op de chemiemarkt zetten met de productie van 50.000 ton glycerine per jaar.

Argent Energy

Het bedrijf kan een bijproduct van zijn biodieselproces opwerken naar en voor de chemie geschikte grondstof. Daarvoor schaalt het zijn productie in Amsterdam op naar 540.000 ton biodiesel per jaar.

Onbewerkte glycerine behoort volgens de Renewable Energy Directive II (2009/28/EC) tot een restproduct van de biodieselproductie. Hoewel het gebruik ervan zich beperkt, afhankelijk van water, zout en andere niet-organische bestanddelen gaat Argent Energy in zee met het Italiaanse Andreotti Impianti om er met hun technologie een duurzame, chemische grondstof van te kunnen maken. Dat resulteert door destillatie en polijsten in een 99,7 procent pure glycerine geschikt voor diverse applicaties. Van bijvoorbeeld de fabricage van ethyleen, propyleen tot aan polymeren.

Er komen allemaal nieuwe leidingen en opslagtanks om contaminatie te vermijden.

Naar verwachting draait de glycerineproductie vanaf december 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.