Nieuws

Aqua NL: de vakbeurs voor de gehele waterketen

Non-stop verpompen in de afvalwaterbehandeling

Wat blijft u het meeste bij van 2022? Wij verheugden ons veel bekenden te zien op de evenementen die weer van start konden. En natuurlijk spraken we ook allerlei nieuwe contacten. 2023 biedt die mogelijkheden ook weer volop. Zoals als eerste op Aqua NL waar de totale waterketen zich verzamelt van 21 t/t 23 maart 2023 in Gorinchem.

Vakbeurs voor de gehele waterketen

De waterketen vormt in Nederland steeds meer een geheel. Samenwerken moet namelijk om uitdagingen als circulariteit, energietransitie, klimaatadaptatie en veilig water aan te gaan. Of het nu gaat om afvalwater, drinkwater, proceswater en stedelijk water & rioolbeheer. Vandaar dat de beursorganisatie dat als de pijlers van Aqua Nederland bestempelt. Vraag en aanbod van watertechnologie, waterbeheerdiensten en kennisproducten vinden elkaar op de beursvloer maar ook zeker in de parallelle sessies.

Partners en kennissessies

Organisatoren easyFairs en Envaqua trokken nog meer partners aan die kennissessies verzorgen. Zoals Wateralliance, KNW en NWP.

Die houden presentaties maar presenteren zich ook net als ingenieurs- en adviesbureaus, kennisinstellingen, opleiders en specifieke leveranciers gericht op klimaat op Next Level, De bovenverdieping achter in de hal die compleet is ingericht voor advies, netwerken, innovaties en kennissessies gericht op actuele thema’s rondom de specialisaties Proceswater, Afvalwater, Drinkwater en Stedelijk Water & Rioolbeheer.

Capwat

Op woensdag 22 maart 2023 krijgt ook de jaarlijkse “CAPWAT Community of Practice bijeenkomst” door Deltares weer een plekje op Aqua Nederland Vakbeurs in de Evenementenhal te Gorinchem.  

Tijdens de bijeenkomst van 10.00 tot 13.00 uur komen actuele onderwerpen uit de afvalwatertransportwereld aan bod. Zoals relining, het gebruik van een tijdelijke vrij-verval leiding in plaats van een tijdelijke pompinstallatie. Er komt iemand zijn ervaringen met de Rolapac drijfvuilverwijderaardelen. En het gaat over professioneel persleidingbeheer. Waar staan we volgens beheerders, adviseurs en aannemers? Wat vraagt extra aandacht, inzet en samenwerking? Dit laatste onderwerp organiseert Deltares samen met de organisator van de parallelle Rioleringsvakdagen Rioned.

Mocht u ook nog een onderwerp weten, dan kunt u daar over contact opnemen met Femke.verhaart@deltares.nl ofn Kees.Kooij@Deltares.nl.

Inschrijven kan via dit formulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.