Nieuws

App verbetert gebruik instrumentatiedata

App verbetert gebruik instrumentatiedata

Siemens breidt haar instrumentatieportfolio uit met de nieuwe Sitrans SAM IQ-app voor Smart Asset Management (SAM) van procesinstrumentatie. De app biedt de gebruiker nu aanvullende diagnostische gegevens.

Gebruik instrumentatiedata 

De Sitrans SAM IQ voldoet aan de Namur-richtlijn en kan instrumentatiedata verwerken vanuit Siemens- en niet-Siemens instrumenten. De overdracht van alle instrumentatiedata naar een uniform informatiemodel betekent volgens de fabrikant dat de gebruiker voor het eerst informatie van alle fabrikanten krijgt en die kan vergelijken.

Voor prioritering van het onderhoud toont de app in één oogopslag de onderhoudsstatus van elk instrument. Bovendien beschikt de gebruiker over talloze opties voor evaluatie en bewaking van data. Die kan hij gebruiken om storingen aan instrumenten te verminderen en de bedrijfszekerheid te vergroten.

App

Een van de functies van de app betreft die om de status van het instrument gedurende zijn hele levenscyclus te volgen. In geval van onbedoelde wijzigingen in de configuratie of ongeoorloofde toegang kunnen alle wijzigingen eenvoudig worden geïdentificeerd in het logboek. Daarna kan de gebruiker het herstelproces activeren.

Bovendien stelt de app gebruikers in staat om metingen te valideren door middel van instrumentdiagnostiek van proceswaarden. Aanpasbare dashboards met meerdere parameters bieden ondersteuning voor de optimalisatie van alle processen. Dit betekent dat data tussen meetinstrumenten onderling kunnen worden vergeleken en dat specifieke plausibiliteits­controles kunnen worden uitgevoerd.

De Cloud-gebaseerde app is zowel beschikbaar voor desktop-PC’s als voor mobiele apparaten zoals tablets en smartphones, en biedt gebruikers op elk moment en vanaf elke locatie eenvoudig toegang tot de gewenste data.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.