Nieuws
Alfa Laval introduceert AI-pompmonitoringsoftware

Alfa-Laval-Analytics verzamelt en analyseert 24/7 alle pomptrillingsdata. Met de AI-gebaseerde service ondersteunt het plantoperators en management. Die krijgen een helder en intuïtief overzicht van de pompcondities.

AI-pompmonitoringsoftware

Het dashboard geeft een duidelijk groen =ok, geel betekent verdient aandacht, oranje waarschuwt nog een stapje hoger en rood betekent onmiddellijk stoppen.

Alfa Laval introduceert AI-pompmonitoringsoftware

“Ons analysesysteem detecteert fouten voordat ze verschijnen en helpt bij het opsporen van de oorzaak”, aldus Torsten Pedersen, Hoofd Connectivity en Monitoring bij Alfa Laval Fluid Handling. “Waar ze zich ook bevinden en op welk tijdstip ook, operators en management kunnen de procescondities checken met een blik op het dashboard.”

Ook op bestaande pompen

Naast het signaleren van de fouten geeft het systeem ook eventuele oorzaken als verkeerde pompinstallatie of mechanische fouten en doet procesverbeteringssuggesties.

Het analysesysteem past op alle bestaande pompinstallaties van Alfa Laval. De gebruiker krijgt de oplossing inclusief een jaarcontract, online installatie, training en voortdurende support.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.