Nieuws

AIWW en Aquatech Amsterdam sterk in water

AIWW en Aquatech Amsterdam sterk in water

Aquatech 2019 en Amsterdam Internationale Water Week (AIWW) sloten inmiddels hun deuren maar de standhouders kijken terug op een levendige beurs. Vier dagen lang ontplooiden zij in en rond de RAI allerlei activiteiten om (inter)nationale bezoekers bij te praten over (afval)waterbehandeling.

Aquatech Amsterdam

In hal 12 vonden we een aantal pompenleveranciers. Zoals op Pump Process Plaza waar vaste vertegenwoordigers uit Nederland, Turkije, Italië en zelfs Griekenland aanhaakten omdat het vooral internationale publiek altijd heel geïnteresseerd langskomt. Maar eromheen nog een aantal vertegenwoordigers die vaak via hun buitenlandse partners uitgenodigd zijn om mee te doen.

Pijpfitten

Achterin hal 12 een groot afgezet plein waar de International Pipefitting Championships plaatsvonden. Deze keer won ook het vrouwenteam van Brabant Water een prijs.

Eveneens in deze hal presenteerde het Canadese Acuva Technologies Inc. hun NSF/Ansi 55-2019 Class B certified consumer UV-LED point-of-use system, de Eco-NX. Dit microbiologische desinfectiesysteem werkt met UV-LED en reinigt en ontsmet water daardoor sneller en milieuvriendelijker volgens de fabrikant.

Aquatech Innovation Award

Kaumera Nereda Gum sleepte de Aquatech Innovation Award 2019 in de wacht. De nieuwe biobased grondstof die wordt gewonnen uit het korrelslib afkomstig van het Nereda® -zuiveringsproces won in de categorie ‘Innovatie – nog niet op de markt’ en kreeg ook de titel ‘overall winnaar’. De Projectpartners Royal HaskoningDHV, TU Delft, Waterschap Rijn en IJssel, Waterschap Vallei en Veluwe, Stowa en biotechnologiebedrijf Chaincraft toonden zich verheugd tijdens de prijsuitreiking op 4 november 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.