Nieuws
Afvalwaterzuiveringsinstallatie vermindert fosforbelasting

In ons zevende digitale magazine gaat het dit keer over (petro)chemie. Zoals het artikel over de Duitse afvalwaterzuiveringsinstallatie. Die kon door vervanging van twee membraanpompen voor dosering van ijzerchloride om fosfaat te verwijderen de fosforbelasting met 97,5 procent verminderen.

Afvalwaterzuiveringsinstallatie

Consistente fosforreductie in de biologische behandelingsfase vereist chemiedosering met het bezinkmiddel ijzerchloridesulfaat (FeClSO4) omdat de fosforbelasting bij de inlaat van de installatie sterk varieert. De milieuvoorschriften beperken lozing van behandeld afvalwater in de rivier de Losse tot 0,70 milligram per liter (mg/l) totaal fosfaat, gemiddeld 0,50 mg/l totaal fosfaat per jaar en 0,20 mg/l (ortho-fosfaat).

1:1 vervanging

Corrosieve, ijzerchloridesulfaat ijzerresten op de pompkleppen vormden het grootste probleem. Dat resulteerde in een slechte afdichting tegen de klepzittingen en voortdurend kleine lekkages.

Installatie van de Watson Qdos CWT resulteerde al in 12 maanden geleden foutloos functioneren. Bovendien paste 1:1 vervanging. Hij draaide inmiddels meer dan 8.000 uur en doseerde in totaal bijna 90.000 liter ijzerchloride zonder onderhoud. In vergelijking met membraanpompen doseert de Qdos CWT ook gelijkmatiger en met minder pulsatie. Dat beschermt het leidingwerk en de aansluitingen en maakt pulsatiedempers overbodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.