Nieuws

Afdichtingsloze pompen voor de chemie

Materialen als rvs 316 en Peek maken de chemisch resistente TMG magneetgedreven tandwielpompen geschikt voor gebruik bij agressieve vloeistoffen. Naast dit merk levert Promotec ook de Wanner Hydra-Cell membraanpomp voor gevaarlijke vloeistoffen

Materialen als rvs 316 en Peek maken de chemisch resistente TMG magneetgedreven tandwielpompen geschikt voor gebruik bij agressieve vloeistoffen. Naast dit merk levert Promotec ook de Wanner Hydra-Cell membraanpomp voor gevaarlijke vloeistoffen.

Magneetgedreven tandwielpomp

De asafdichtingsloze, magneetgedreven constructie van de TMG pompen elimineert lekkageproblemen en maakt ze hermetisch gesloten. Dat maakt ze breed inzetbaar. Ze hebben een hoog efficiënte DC-motor en de goede regelbaarheid maakt ze geschikt voor nauwkeurige dosering van vloeistoffen. De leverancier biedt drie series met capaciteiten tot 19 liter/minuut en een druk tot max 5 bar. De zelfaanzuigende capaciteit loopt tot 8,0 KPa (0,8 bar). Ze vallen onder beschermingsklasse IP67 (dompeldicht). Geen waterindringing indien ondergedompeld (30 min. op 1 m).

Membraanpompen

Wanner Hydra-Cell biedt een breed pakket aan voor het transport van gevaarlijke, giftige of schadelijke stoffen. Zijn afdichtingsloze membraanpompen lenen zich voor het verpompen van abrasieve en gevaarlijke vloeistoffen. Ook al kunnen die vloeistoffen kristalliseren en daarbij de pomp beschadigen.

Afdichtingsloze

Onder meer door het ontbreken van de afdichting bieden de pompen een volledige insluiting van het medium. Dat maakt de pompen volgens de leverancier volledig lek- en uitstootvrij. Membraanpompen gebruiken het te verpompen medium niet als smeermiddel zodat de gebruiker ze ook in kan zetten voor het legen van tanks. Ze kunnen drooglopen zonder schade.

Het meervoudige membraanontwerp draagt bij aan een pulsatievrije volumestroom en maakt pulsatiedempers overbodig.

Het vloeistofgedeelte zit volledig gescheiden van het aandrijfgedeelte. Wanner Hydra-Cell pompen kunnen viskeuze producten verpompen, producten met vaste delen (max. 1,5 mm) en producten met een hoge temperatuur (max. 130°C). Dit in combinatie met drukken tot 345 barg. De gebruiker kan de pomp ook gebruiken als doseerpomp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.